Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: To δημογραφικό πρόβλημα της χώρας λύνεται μόνο με την έμπρακτη υποστήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες

Print Friendly, PDF & Email

Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει και να υποστηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες – Η πολυτεκνία να ξεκινάει από την τριτεκνία

Την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ουσιαστική υποστήριξη απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες ζητεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με αντιπροσωπεία της «Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος»  (ΟΠΟΤΤΕ), επισήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως και όλα τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να νομοθετήσουν για την υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την εξασφάλιση κινήτρων στις πολύτεκνες οικογένειες. Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να θεωρούνται πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες που έχουν τρία τέκνα.

«Καλώ τη κυβέρνηση να υιοθετήσει την ομόφωνη πρόταση της ΚΕΔΕ για τη παροχή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος από τους δήμους στις πολύτεκνες μητέρες. Για μας αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι, με πρόταση του Προέδρου Γ. Πατούλη, η ΚΕΔΕ προγραμματίζει το φθινόπωρο ημερίδα στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μέσω της οποίας θα κατατεθούν προτάσεις που θα μετεξελιχτούν σε νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών».

Στην συνάντηση με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συμμετείχαν, ο Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, η Σούλα Βακουφτσή Γραμματέας, ο Θεόδωρος Κοντός Αντιπρόεδρος, και τα μέλη Κλέλια Βαρβαρίγου, Γιώργος Τασίκας και Στέλιος Μαθιουδάκης. 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο