Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Οι δήμοι πράξαμε το καθήκον μας και ανανεώσαμε τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα – Η Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο αδιέξοδο μετά την άρνηση των επιτρόπων να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και η αδυναμία πληρωμής τους είναι ευθύνη της κυβέρνησης 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού από την πρώτη στιγμή έχει πράξει το καθήκον της ανανεώνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης, η οποία επιχείρησε από την αρχή να επιρρίψει ευθύνες στους δημάρχους, κατέρρευσαν. Παρά την ανανέωση των συμβάσεων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους. Καλούμε την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους».

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μετά την ενημέρωση που είχε σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει σε δήμους όλης της επικράτειας στους οποίους οι Επίτροποι αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής.

Οι Επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα με το επιχείρημα ότι ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι αντισυνταγματικός.

Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι «οι μάσκες έπεσαν» και συμπληρώνει  πως για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση την ευθύνη φέρει καθαρά η Κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη περίπτωση ελάχιστων δήμων που δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος που προκύπτει, τονίζει ότι «η λύση δεν είναι να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αλλά όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στις περιφέρειες, η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία ποσά μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

«Οι δήμαρχοι της χώρας έχουμε αποδείξει με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας ότι δεν επιθυμούμε να παίζουμε παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και προσθέτει: «Καλούμε τη Κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πληρωμή τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο