Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα Τρίτης ηλικίας υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας

Print Friendly, PDF & EmailΦωτογραφία από προηγούμενη δραστηριότητα των μελών του Κ.Α.Π.Η.
|download file .jpg 247KB|


Το πρόγραμμα ‘Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία’ που αφορά στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε μέλη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Αμαρουσίου, υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.


Στο πλαίσιο του προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μέλη του Κ.Α.Π.Η, μία φορά την εβδομάδα και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, συμμετέχουν σε συνεδρίες ομαδικής ψυχοθεραπείας.


Μέσα από το διάλογο και τις βιωματικές ασκήσεις, οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με ζητήματα που τους απασχολούν αναζητώντας τρόπους διαχείρισης πάντοτε σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, με στόχο τη βελτίωση της κοινωνικής και οικογενειακής τους ζωής. Στο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν στους εκπαιδευομένους, συμμετέχουν συνολικά 18 μέλη του Κ.Α.Π.Η.


Με την ευκαιρία της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: ‘Ως Δημοτική Αρχή με συνέπεια στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην Τρίτη ηλικία. Μέσα από προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, κόντρα στην αρνητική συγκυρία των καιρών, εμείς θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, βοηθώντας τους να ζουν όσο το δυνατόν καλύτερα και με αξιοπρέπεια’.

Μετάβαση στο περιεχόμενο