Πρόγραμμα χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής στους ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες ασθενείς ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Διαβατήριο για τους ωφελούμενους η έκδοση της Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη


Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκινά με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για τη χορήγηση δωρεάν φαρμακευτικής αγωγής στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους του Αμαρουσίου και αφορά στην καταγραφή των ανασφάλιστων πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας και χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής αλλά αδυνατούν να την εξασφαλίσουν. Η ένταξή τους θα πιστοποιείται, μετά τον απαραίτητο έλεγχο των δικαιολογητικών, με την έκδοση Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου που θα ανανεώνεται σε τριμηνιαία βάση.


Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα γενικευμένο πρόγραμμα αλληλεγγύης και προστασίας της Υγείας των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού στην πόλη μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των ανασφάλιστων συμπολιτών μας εξασφαλίζοντάς τους πρόσβαση στην Υγεία, με τρόπο ουσιαστικό, χωρίς αποκλεισμούς, με διαφάνεια και δικαιοσύνη».


Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα επωφελούνται δωρεάν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής που θα λαμβάνουν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δημοτικού Πολυιατρείου και με την υποστήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».


Έκδοση Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη
Για την έκδοση της Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν:


α) Φωτοτυπία ΑΔΤ ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
β) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα.
β) Βιβλιάριο Ασθενείας που έχει λήξει.
γ) Κάρτα Ανεργίας που έχει λήξει.


Χορήγηση δωρεάν φαρμακευτικής αγωγής
Οι εγγεγραμμένοι πολίτες θα λαμβάνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή επιδεικνύοντας στους υπεύθυνους του Κοινωνικού Φαρμακείου:


α) την Κάρτα Ανασφάλιστου Πολίτη
β) την ιατρική συνταγή του θεράποντος ιατρού


Το πρόγραμμα που υλοποιείται με την αρωγή των εθελοντών ιατρών και φαρμακοποιών του Δημοτικού Πολυιατρείου συντονίζει η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελένη Γιαννακοπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 213 2038345, Δευτ. – Παρ. 3-5 μ.μ.).


Οι υποψήφιοι για ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου στο τηλ. 213 2031920-21 (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος).

Μετάβαση στο περιεχόμενο