Πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στους παιδικούς σταθμούς της πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 99KB|


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων των γονέων με τους ειδικούς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, με στόχο τη συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα που αφορούν στην προσαρμογή των παιδιών.


Ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε προγραμματισμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις ενημέρωναν, συμβούλευαν και αντάλλασαν απόψεις με τους γονείς για τη φυσιολογική και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.


Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστούν σε μετέπειτα χρόνο, καθώς οι γονείς αξιολόγησαν το πρόγραμμα ως ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό εκφράζοντας, παράλληλα, την επιθυμία να συνεχιστεί.


Σημειώνεται, επίσης, ότι ειδικοί του Κέντρου σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς παρέχουν συμβουλευτική και υποστήριξη στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, ενώ υποδέχονται στο Κέντρο και οικογένειες που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη.


Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του προγράμματος συμβουλευτικής γονέων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε τη σπουδαιότητα των κοινωνικών αυτών δράσεων: «Ο Δήμος μας αποδεδειγμένα επενδύει στη νέα γενιά της πόλης. Ξεπερνώντας τα εμπόδια του «Καλλικράτη» διασφαλίσαμε τη φετινή χρονιά τη φιλοξενία, με αγάπη και υπευθυνότητα, 1.000 παιδιών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Μέλημά μας είναι η σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας, και πρωτοβουλίες όπως αυτή βάζουν τα θεμέλια για την υγιή και άρτια ανάπτυξη τους. Για αυτό και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε με την πολύτιμη συνεργασία και των κοινωνικών μας υπηρεσιών, δράσεις προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο