Πρόγραμμα πρόληψης σακχαρώδους διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις στο Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Print Friendly, PDF & Email

Από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 08:00 -12:00

Πρόγραμμα πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ). Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Ειδικότερα, οι εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη θα πραγματοποιούνται  από τις 08:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου            (Παλαιολόγου 9, 1ος όροφος ), εκτός τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου που θα  πραγματοποιηθούν στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου (Περικλέους 22, Μαρούσι) και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθούν στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού του ΗΣΑΠ.  

Τις εξετάσεις θα πραγματοποιεί εξειδικευμένο προσωπικό ( βοηθός μικροβιολόγου) και με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών. Οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν γραπτή ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.      

Το πρόγραμμα έχει στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κ.α.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης  για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, ένα νόσημα με ιδιαίτερα ανησυχητική αυξητική τάση στη σύγχρονη εποχή.  Στην Ελλάδα –σημειώνει- περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Με το πρόγραμμα που υλοποιούμε στο Δήμο Αμαρουσίου καθώς  και σε 39 ακόμη Δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία να εξετασθεί δωρεάν.  Η  ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την διατήρηση και την προαγωγή της υγείας μας.

Αρωγός του προγράμματος είναι τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA, τα οποία χορηγούν δωρεάν το αναλώσιμο υλικό ( μηχανήματα μέτρησης, ταινίες σακχάρου και βελόνες), καθώς και το έντυπο υλικό.         

Μετάβαση στο περιεχόμενο