Πρωτότυπες δημιουργίες στην έκθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου που εγκαινιάστηκε παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα, ακούγοντας τη μικρή μαθήτρια εφαρμοσμένων τεχνών του ΚΤΠ που άνοιξε μελωδικά τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του προς τους επισκέπτες της έκθεσης.

Πλήθος επισκεπτών κατέκλυσε την έκθεση των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του ΚΤΠ που θαύμασε τις κάθε λογής πρωτότυπες δημιουργίες.Χορευτική επίδειξη έδωσε ξεχωριστή νότα στη βραδιά των εγκαινίων.


Παρουσία πρωτόγνωρου πλήθους επισκεπτών, και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που θαύμασαν τις εξαιρετικές δημιουργίες της έκθεσης με τίτλο: «Οι διακοσμητικές τέχνες συναντούν την Art Decaux» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς δημιουργίας. Στην έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, οι δημιουργίες, όλες κατασκευασμένες με απλά μέσα, τεχνικές και υλικά μέσα από ένα αρμονικό «πάντρεμα» μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή.


Τριακόσιοι είκοσι σπουδαστές, 300 ενήλικες και 20 παιδιά, ακολουθώντας όσα διδάχθηκαν από τις καθηγήτριες τους Μαλβίνα και Ελένη Γραφάκου, τεχνικές βενετσιάνικες, αναγεννησιακές αλλά και μοντέρνες, κατασκεύασαν εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές διακοσμητικές ή χρηστικές, μαριονέτες, μάσκες έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε παλιά έπιπλα αλλά και ρούχα.


Τη βραδιά των εγκαινίων άνοιξε ένα εξάχρονο παιδάκι που τραγούδησε ένα ονειροπόλο καλοκαιρινό τραγούδι μεταφέροντας μία θετική αύρα στους παρευρισκομένους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους δημιουργούς δηλώνοντας πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη φαντασία, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, ενηλίκων και παιδιών, στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Με την ευκαιρία αυτή επανέλαβε τη σταθερή συμπαράστασή του στο έργο του ΚΤΠ αλλά και προς τους κατοίκους της πόλης ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα από τα τμήματα πολιτισμού του ΚΤΠ του Δήμου.


Ένα ζευγάρι χορευτών χάρισε στο κοινό ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό στιγμιότυπο, ενώ οι μικροί μαθητές που εξέθεταν τις δημιουργίες τους σε ξεχωριστό τμήμα ευχαρίστησαν τις δασκάλες τους για τα ευχάριστα ερεθίσματα που τους προσφέρουν μέσω της καλλιέργειας της αγάπης για την τέχνη.


Η έκθεση των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών (μπατίκ – ανανέωση παλαιών επίπλων – πατίνες επίπλων – μαριονέτα – μικρογλυπτική – βενετσιάνικη μάσκα – νέες μορφές εναλλακτικού κοσμήματος – press papie – παιδική χειροτεχνία) φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85) μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο