Πρωτότυπα δρώμενα και ξεχωριστά τοπικά έθιμα παρακολούθησαν οι θεατές στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 χορευτών από τις ομάδες παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και της χορευτικής ομάδας του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία Ηρώων. Τη χορευτική παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ανέφερε: «Ευχαριστούμε τους φιλοξενούμενους για την παρουσία τους στη γιορτή της πόλης μας όπως και το πολυπληθές ακροατήριο για την παρουσία του στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση, μέσα από την οποία προάγουμε τον πολιτισμό μας, προασπίζουμε τις ρίζες μας και δυναμώνουμε τον ελληνισμό».

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πλαισίωσαν ζωντανή μουσική, τραγούδια και χοροί από τα Δωδεκάνησα, τη Δράμα, τη Νάξο, την Αρτάκη, τη Βόρεια Θράκη, την Κάρυστο, την Αμοργό, τα Κύθηρα, τη Ζάκυνθο, την Κωνσταντινούπολη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση του εθίμου «Αράπηδες» από τη Δράμα και το στόλισμα του Νυφικού Κρεβατιού από τα Δωδεκάνησα.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι ομάδες παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης, τα τμήματα από τη Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας.

Προπονητές στα τμήματα χορού για τη φετινή περίοδο ήταν η Ευτυχία Καψάλη, ο Σταύρος Καρλής, η Δήμητρα Λουκάκα, η Έφη Ρογκάκου, η Βασιλική Ρέντζου, η Νατάσα Θανοπούλου.

Το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου ευχαριστεί θερμά τον ιατρό Παναγιώτη Πατσαούρα, για την εθελοντική παρουσία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως και το προσωπικό του Δημοτικού ασθενοφόρου για την ετοιμότητα σε κάθε ενδεχόμενο.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και ο Νίκος Πέππας.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του φεστιβάλ.


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια των χορευτικών


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια των χορευτικών


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια των χορευτικών


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια των χορευτικών


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια των χορευτικών


Πολυπληθές κοινό έδωσε το «παρών» στην πλατεία Ηρώων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο