Πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για την προαγωγή της υγείας των πολιτών

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 253 KB


download _.jpg file 253 KB

Μεγάλη εκστρατεία  ενημέρωσης για την προστασία  από την υπεριώδη ακτινοβολία και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος,ξεκίνησε  ο Δήμος Αμαρουσίου.


Η έναρξη της εκστρατείας ”Ασφαλής Ηλιος” έγινε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη ,σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο την περασμένη Παρασκευή Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος τη Ελληνικής  Εταιρίας Δερματολογίας καθηγητής κ. Ανδρέας  Κατσάμπας , ο Πρόεδρος του Οργανισμού Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου παιδίατρος κ. Κωστας Νταλούκας και η φαρμακοποιός κ. Χ.Γκούσκου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι του πολιτικού και ιατρικού κόσμου , μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, Εξωραϊστικών Συλλόγων και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ.Πατούλης  τόνισε  ότι πρόκειται να δοθεί μεγάλη έμφαση στην  πρόληψη  και την προαγωγή της υγείας των  κατοίκων της πόλης .Για το λόγο αυτό ο Οργανισμός Υγείας του Δήμου θ αναλάβει σημαντική δράση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Ειδικότερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:


«Ξεκινάμε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τον  άσπονδο φίλο ,τον ήλιο .Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της πιο ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας του πληθυσμού, στην προστασία των  παιδιών μας. Γιατί ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Μόνο με την ενημέρωση θα χαρούμε με ασφάλεια τον ήλιο ,θα προστατέψουμε τους ανθρώπους μας και θα σώσουμε ζωές.


Η ενημερωτική καμπάνια του Δήμου μας περιλαμβάνει στοχευόμενες δράσεις οι οποίες θα ευαισθητοποιήσουν τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά της πόλης μας πάνω στους κινδύνους που διατρέχουν από την αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν  για να διαφυλάξουν την υγεία τους.»


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κατέληξε ότι ο Οργανισμός Υγείας του Δήμου έχει προγραμματίσει για την νέα σχολική χρονιά σημαντικά προγράμματα ενημέρωσης των παιδιών και των εφήβων πάνω σε θέματα που αφορούν την σωματική και την ψυχική τους υγεία.


Την  σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου χαιρέτισε ο καθηγητής δερματολογίας  κ. Ανδρέας Κατσάμπας ,ο οποίος χαρακτήρισε την καμπάνια πρωτοποριακή και συνεχάρη το Δήμο  για την πρωτοβουλία του.
Ο καθηγητής τόνισε την μεγάλη αξία της πρόληψης και επισήμανε ότι πέντε ηλιακά εγκαύματα κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας τριπλασιάζουν τον κίνδυνο ν  αναπτύξει κάποιος μελάνωμα στα 50 του χρόνια.
«Τα σημερινά παιδιά έχουν 30 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες ν αναπτύξουν μελάνωμα από ένα παιδί που είχε γεννηθεί στις αρχές του αιώνα μας»,είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Υγείας του Δήμου παιδίατρος κ. Κώστας Νταλούκας τόνισε το σημαντικό ρόλο της πρόληψης και διευκρίνισε ότι ο Δήμος πρόκειται ν αναλάβει σημαντική δράση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών.
Αρχής γενομένης από τη καμπάνια για τον ήλιο στα πλαίσια της οποίας ξεκίνησε ενημέρωση σε γονείς καθηγητές, δασκάλους ,φορείς και συλλόγους.


Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα σχολεία της πόλης προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν τα ίδια τα παιδιά για τον κίνδυνο που διατρέχουν.


Παράλληλα πρόκειται να διανεμηθούν 2.000  μπλουζάκια  σε μαθητές των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου  με το σύνθημα της καμπάνιας ”Ασφαλής Ήλιος” ενώ θα αποσταλεί ενημερωτική επιστολή στους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.


Επίσης έως τα μέσα Ιουλίου λειτουργεί περίπτερο  στην πλατεία Ευτέρπης από το οποίο γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού προκειμένου να ενημερωθεί  το κοινό για την σωστή ηλιοπροστασία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο