Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών Δημοτικού Σχολείου για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟι  μαθητές της Β΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου, είναι έτοιμοι να φυτέψουν τα λαχανικά της εποχής στο λαχανόκηπο του σχολείου.
|download file .jpg 218Kb|


Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των μαθητών για τη διατροφική αξία των λαχανικών από την τοπική ομάδα της ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗΣ.
|download file .jpg 121Kb|


Οι μαθητές ρίχνουν σπόρους λαχανικών όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, πράσο, καρότα και μαρούλια.
|download file .jpg 198Kb|


Μαθήτρια της Β’ τάξης φυτεύει άνηθο και μαϊντανό.
|download file .jpg 178Kb|


Θέλοντας να μεταδώσει στα παιδιά το μήνυμα ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες που αποκτούμε στην παιδική ηλικία, μας ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή μας, ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στην οργάνωση βιωματικού σεμιναρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» στο οποίο συμμετέχει με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.

Με θέμα «Η Γεύση της Εποχής: Τα Λαχανικά» πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στους μαθητές της Β’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου και τους διένειμε ενημερωτικό υλικό για την ένταξη των λαχανικών σε κάθε τους γεύμα.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση της τοπικής ομάδας του «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» οι μαθητές φύτεψαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο το δικό τους λαχανόκηπο με λαχανικά της εποχής. Οι μαθητές θα έχουν οι ίδιοι τη φροντίδα του λαχανόκηπου του σχολείου τους και σε λίγους μήνες θα αντλήσουν τη χαρά από τη συγκομιδή.

Η διαιτολόγος κα Μαρία Κουφάκη παρουσίασε στα παιδιά φρέσκα λαχανικά επισημαίνοντας την τεράστια  διατροφική αξία που έχουν για την καλή υγεία, δίνοντάς τους απλές πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή.

Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Δ.Δ.Υ.  Γιώργου Πατούλη, ο Διοικητικός Διευθυντής του Οργανισμού Περιβάλλοντος Π. Τσιτσιμπάσης υπογράμμισε: «Μέσα από το πρόγραμμα αυτό προωθούνται έξυπνοι τρόποι μύησης των παιδιών σε ένα σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής. Η συγκεκριμένη δράση με τη συμμετοχή των παιδιών αποτελεί μία πρωτότυπη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μικρών μας φίλων.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η τοπική συντονίστρια του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» Ελένη Γιαννακοπούλου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nostus Communications and Events Έλενα Στάμου και η Τίνα Βούλγαρη Project Coordinator Nostus, καθώς και εκπρόσωποι του Δ.Δ.Υ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο