Πρωταγωνιστές στη Ζωή, Δήμος Αμαρουσίου και «Αγάπη»

Print Friendly, PDF & Email

Εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου & και της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» με θέμα:  «Δωρεά Οργάνων Σώματος – Μεταμοσχεύσεις »

Γ. Πατούλης:  «Η δωρεά οργάνων αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας, δείγμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συσπείρωσης της κοινωνίας γύρω από έναν ιερό σκοπό, το να χαρίζουμε ζωή στο συνάνθρωπο μας. Μία πράξη που μπορεί να σώσει ζωές.»

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση  «Αγάπη» εκδήλωση με θέμα:

«Δωρεά Οργάνων Σώματος – Μεταμοσχεύσεις»,

την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18:30,στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας για το στόχο της εκδήλωσης σημειώνει:
« Η δωρεά οργάνων Σώματος για μεταμοσχεύσεις αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας και δείγμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συσπείρωσης της κοινωνίας γύρω από έναν ιερό σκοπό, το να χαρίζουμε ζωή στο συνάνθρωπο μας.
Μία πράξη που μπορεί να σώσει ζωές.
Όμως, η ελλιπής ή η εσφαλμένη ενημέρωση των πολιτών και πολλές φορές η παραπληροφόρηση, καθώς και η έλλειψη εμπιστοσύνης και άλλες  προκαταλήψεις οδηγούν, ώστε η χώρα μας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στη δωρεά οργάνων σώματος.
Ο Δήμος Αμαρουσίου μπροστά στην αναγκαιότητα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών και θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια της κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» διοργανώνει την παρούσα εκδήλωση, στην οποία οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις στους προβληματισμούς και τα διλήμματα τους για αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα, το οποίο μας αφορά όλους.»

Στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ θα μιλήσουν:
                        
• Έλενα Ράπτη, ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη», Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

• Νατάσσα Βοσνίδου, εκπρόσωπος της ιατρικής κοινότητας- ΕΟΜ, παιδίατρος

•  Γιάννης Μαρακάκης, Δικηγόρος M.B.A., νομικός σύμβουλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη»,εκπρόσωπος της Εκκλησίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Έλενα Μητροπούλου, συντονίστρια μεταμοσχεύσεων-Ειδικό επιστημονικό προσωπικό Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο