Προτεραιότητα στον πολίτη, ανάδειξη των γειτονιών του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Η οδός Νερατζιωτίσσης, όπως θα είναι μετά την ανάπλασή της.
|download file .jpg 171 KB|


Έτσι θα είναι η εικόνα της οδού Παραδείσου, μετά την ανάπλασή της.
|download file .jpg 154 KB|


Παρουσιάστηκε η προμελέτη για την ανάπλαση τεσσάρων δρόμων σε γειτονιές της πόλης


Δίνοντας προτεραιότητα στον πολίτη και αναδεικνύοντας παράλληλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε γειτονιάς, έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, η παρουσίαση της προμελέτης για την ανάπλαση τεσσάρων δρόμων σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της πόλης.


Η ανάπλαση αφορά τις οδούς Νερατζιωτίσσης, Παραδείσου, Σωρού και Κυπρίων Αγωνιστών.


Η προμελέτη δίνει προτεραιότητα στον πολίτη, με τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, ενίσχυση του πρασίνου, χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, κ.α.


Η ανάπλαση των τεσσάρων αυτών δρόμων εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο για το Μαρούσι του μέλλοντος, το οποίο έχει παρουσιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


«Μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, όπως είναι οι διανοίξεις δρόμων, αποχετευτικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, ο ηλεκτροφωτισμός, σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, η διετία 2010-2012 χαρακτηρίζεται από την προτεραιότητα που δίνουμε στους πολίτες, ιδιαίτερα στις μητέρες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, εξασφαλίζοντας την ασφαλή κυκλοφορία τους με έργα ανάπλασης σε δρόμους, δημιουργία πεζοδρομίων και πεζοδρόμων. Η προτεραιότητα στον πολίτη, στους πεζούς, και ανάδειξη της γειτονιάς ως στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητας της πόλης, είναι σημεία στα οποία δίνουμε μεγάλη σημασία, στο σχέδιο της στρατηγικής ανάπτυξης της πόλης μας», τόνισε ο κ. Δήμαρχος κατά την παρουσίαση της προμελέτης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο