Προτεραιότητα στην εργαζόμενη οικογένεια της πόλης

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης  : «Περισσότεροι και καλύτεροι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί για κάθε εργαζόμενη οικογένεια του Αμαρουσίου.
 

|download _.jpg file 100 KB|

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών έδωσαν μία πρωτότυπη παράσταση στο κατάμεστο από γονείς γήπεδο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ, καλώντας μας να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα  « Μια αγκαλιά στη Γη ».


Μέσα από αυτή την παράσταση τα παιδιά με το δικό τους απλά και κατανοητό τρόπο επιχείρησαν να μας ευαισθητοποιήσουν και να διεγείρουν την οικολογική μας συνείδηση.


«Εκδήλωση πολλαπλών μηνυμάτων» την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους:


|download _.jpg file 503 KB|

« Το πρώτο και σημαντικότερο μήνυμα είναι το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την ανάγκη να ζούμε σ’ ένα καλύτερο περιβάλλον.
Το μήνυμα της ενεργοποίησης όλων μας στην προσπάθεια να κάνουμε την ποιότητα ζωής μας καλύτερη μέσα από την αλλαγή μικρών καθημερινών μας συνηθειών. Βέβαια δεν αρκεί μια παράσταση, μια μέρα για να αλλάξουμε τον κόσμο. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε μέρα, είναι μέρα για την προστασία του περιβάλλοντος.»


Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο λόγο που επιλέγει το γήπεδο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ για την εκδήλωση σημείωσε:
« Θέλουμε να υποδηλώσουμε τη βούληση μας να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ως Δήμος τη δωρεάν χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Αμαρουσίου. Αυτές οι εγκαταστάσεις ανήκουν πρώτα και πάνω από όλα στο Μαρούσι.»

 

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δήμαρχος στη λειτουργία και αναβάθμιση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, προαναγγέλλοντας ότι μέσα στον Ιούνιο θα εγκαινιασθεί ένας ακόμη σταθμός στην περιοχή του Στούντιο Ατα, ο οποίος θα λειτουργήσει από Σεπτέμβριο και θα αποτελεί μία πρωτότυπη κοινωνική μονάδα που θα λειτουργεί με αυξημένο ωράριο και θα διαθέτει και άλλες κοινωνικές υποδομές στήριξης της οικογένειας. 


« Ο Δήμος Αμαρουσίου ανέφερε, αναγνωρίζει τις μεγάλες ανάγκες της μαρουσιώτικης οικογένειας, τα προβλήματα που βιώνει στην καθημερινότητα της η εργαζόμενη μητέρα και για αυτό το λόγο αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα αυτή και κάνουν τη ζωή ευκολότερη.
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως κάθε επένδυση από πλευρά Δήμου στη δημιουργία νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών αποτελεί επένδυση στο μέλλον της πόλης.»               


Παράλληλα , ο κ. Πατούλης επισήμανε τη χαμηλή τιμολογιακή πολιτική των τροφείων που φροντίζει να ακολουθεί ο Δήμος Αμαρουσίου, χωρίς να επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο η ποιότητα των υπηρεσιών του, τονίζοντας ότι «αποτελεί πολιτική βούληση της δημοτικής Αρχής να προσφέρει σε κάθε οικογένεια της πόλης τη δυνατότητα να τους φιλοξενούμε τα παιδιά στους δημοτικούς μας σταθμούς χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν το μισό οικογενειακό προϋπολογισμό τους.»


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του «Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού » κ. Κ. Αντωνόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη που παρέχει στο έργο των Βρεφονηπιακών Σταθμών.


Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που φροντίζουν καθημερινά τα μικρά παιδιά, καθώς και τους γονείς που τους εμπιστεύονται τη φύλαξη των παιδιών τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο