Προτεραιότητα να διασφαλίσουμε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία στα παιδιά της πόλης μας, κι όχι η εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων

Print Friendly, PDF & Email

Μαζί, Δήμος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα αναδείξουμε την αριστεία στη γνώση ως υπέρτατη αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας
 

Ο Δήμος Αμαρουσίου με συστηματική δουλειά και προσπάθεια και σε περιβάλλον δημοσιονομικής ασφυξίας, διασφαλίζει στα παιδιά της πόλης μας αξιοπρεπείς συνθήκες για την εκπαίδευση τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων του Αμαρουσίου ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των μαθητών της πόλης.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, δεν έχουν θέση οι μικροκομματικές λογικές κάποιων ελάχιστων συμπολιτών μας, που επιχειρούν να μετατρέψουν σε κομματική αντιπαράθεση, μια υπόθεση που θα έπρεπε να μας ενώνει όλους.

Η εκπαίδευση και η γνώση είναι δύναμη, που θα διασφαλίσει στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον.

Αντίθετα, η αντιπαράθεση με όρους και φράσεις του περασμένου αιώνα, οδηγούν τη χώρα στην παρακμή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων παραπέμπει στο χθες.

Η προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου για τα σχολεία της πόλης, οδηγεί στο μέλλον.

Η σημερινή Διοίκηση κινείται σε τρεις άξονες:

1. Να διασφαλίσει το κατάλληλο περιβάλλον για την εύρυθμη εκτέλεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των παιδιών μας.

2. Να μεταλαμπαδεύσει Αρχές και αξίες με στόχο τα παιδιά μας να πάνε μπροστά, μακριά από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και μίζερες λογικές.

3.Να αντισταθεί σε πρακτικές που στόχο έχουν διαρκώς να ισοπεδώνουν αξίες όπως η αριστεία, η οικογένεια, η πατρίδα. 

Σε πολλούς οι αξίες αυτές μπορεί να προκαλούν αλλεργία. Τους σεβόμαστε αλλά δεν αποδεχόμαστε την άποψη τους.

Για μας, αποτελούν φάρο για τις κινήσεις μας στο μέλλον.

Το περιστατικό με τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης που σήμερα διοικεί τον Δήμο, στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, αναδεικνύει αυτή τη διαφορά αντίληψης.

Αναδεικνύει τη σύγκρουση των δυνάμεων του χθες με τις δυνάμεις της προόδου και της εξέλιξης.

Εμείς επιλέγουμε την πορεία προς το μέλλον.

Για να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορούν να σπουδάσουν, να εργαστούν και να προκόψουν στον τόπο τους.

Το μέλλον κερδίζεται αν σεβόμαστε το παρελθόν μας κι αν στηριζόμαστε σε ισχυρές βάσεις όπως είναι η αξία της πατρίδας μας, η αξία του θεσμού της οικογένειας, η δύναμη που χαρίζει στον κάθε άνθρωπο η πίστη του, ανεξάρτητα θρησκεύματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο