Προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η λειτουργία σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ρένας Χαλιώτη στην κα Διακολιού

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μ. Διακολιού σχετικά με τη δημιουργία παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 500, στη συμβολή των οδών Δημητσάνας – Πρεμετής – Καλτεζών, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Πρώτον, η  σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δίνει προτεραιότητα στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των οικογενειών της πόλης μας, ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν μικρά παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα λειτουργούν σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά, 42 παιδικές χαρές που είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας που επιβάλλει η νομοθεσία. Είμαστε από τους ελάχιστους σε όλη τη χώρα Δήμους που διαθέτουν τόσες πολλές πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

Δεύτερον, όσον αφορά το ζήτημα της δημιουργίας παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Δημητσάνας – Πρεμετής – Καλτεζών , στο Ο.Τ. 500,  η αλήθεια είναι πως :

  • Με το προεδρικό διάταγμα στις 31/1/1970 (ΦΕΚ 21Δ του 1970) είχε δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος στα νότια του Ο.Τ. 498 απέναντι από το Ο.Τ. 500, στη συμβολή των οδών Δημητσάνας – Πρεμετής – Καλτεζών.
  • Ο χώρος αυτός καταργήθηκε με την τροποποίηση τον Νοέμβριο του 1973 (ΦΕΚ 312Δ).  Επομένως σήμερα δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος μεταξύ των Ο.Τ. 500, 498, 502, 503. Συνεπώς στη συγκεκριμένη περιοχή και στο παραπάνω οικόπεδο δεν μπορεί να γίνει παιδική χαρά, όπως αποδεικνύεται από τους πολεοδομικούς χάρτες.
  • Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της συγκεκριμένης γειτονιάς όσον αφορά τη δημιουργία παιδικής χαράς, η Διοίκηση του Δήμου θα αναζητήσει άλλη λύση.
Μετάβαση στο περιεχόμενο