ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Σύσκεψη του Δημάρχου Γ. Πατούλη με τις Διοικήσεις των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της πόλης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 90KB|


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της πόλης, σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναζήτηση τρόπων, ώστε να λειτουργήσει σε σωστές βάσεις η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των 42 Δημοτικών Αστυνόμων.                

Εκ μέρους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής συμμετείχαν ο Δ/ντης της Β’ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας ΒΑ Αττικής κ. Παπασπυρόπουλος, ο Δ/ντης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κ. Ζαφειρόπουλος, ο Διοικητής τους Τμήματος Ασφαλείας κ. Κατσίμπουρας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Φαραός, η Διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς κα Κρικέτου, ο Διοικητής του Τμήματος Πυροσβεστικής κ. Κούτρης. Επίσης συμμετείχε ο πρώην Διοικητής Ασφαλείας κ. Τσεκούρας, ως ειδικευμένος σε θέματα εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν μεταξύ άλλων:
• Η συνδρομή του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης
• Η πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για ζητήματα πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας.
• Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας κυρίως στην αντιμετώπιση της αποκαλούμενης χαμηλής παραβατικότητας.  
• Η άμεση έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης των Δημοτικών Αστυνόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης Δημοτική Αρχή κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τη Διοίκηση της Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, αναζητώντας ένα κοινό πλαίσιο δράσης που θα υπηρετεί το στόχο να γίνει το Μαρούσι η πιο ασφαλής πόλη του Λεκανοπεδίου.   

Πρόγραμμα εκπαίδευσης της Δημοτικής Αστυνομίας          

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου με τους Δημοτικούς Αστυνόμους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στους νέους Δημοτικούς Αστυνόμους υπογράμμισε: «Πιστεύουμε στη δική σας συμμετοχή και παρουσία για τη εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας στη νέα εποχή» και έδωσε της πρώτες κατευθύνσεις για την ενσωμάτωση τους στα κοινά της πόλης και τα νέα καθήκοντα που καλούνται να υπηρετήσουν.
Όπως τους ενημέρωσε από την επόμενη Δευτέρα θα παρακολουθήσουν καθημερινά δίωρα θεωρητικά μαθήματα, από τους έμπειρους Διοικητές, ενώ θα ενταχθούν σε μικρές ομάδες σε κάποια Τμήματα, ώστε να έχουν μία πρώτη εμπειρία του ρόλου τους. 
Τέλος ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στους Δημοτικούς Αστυνόμους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο