Προσφορά Ζωής: Ο Δήμος Αμαρουσίου εξασφάλισε δέκα αυτόματους απινιδωτές απο τον όμιλο «Υγεία»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραλαμβάνει τη συσκευή από την υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα.Παράδοση της συσκευής από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και την υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σ. Γεωργακόπουλο.Παράδοση της συσκευής από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και την υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Σπ. Κρεζία, παρόντος του Υπαστυνόμου Β’ Ν. Σημάκου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, καλωσορίζοντας τους παρισταμένους στην τελετή παράδοσης των απινιδωτών.H υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» κ. Σκουτέλα, στο χαιρετισμό της.Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, στο χαιρετισμό του.

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης των απινιδωτών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, παραδίδουν τη συσκευή στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, για το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, παραδίδουν τη συσκευή στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλη, για τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, παραδίδουν τη συσκευή στον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. ΚάββαλοΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, παραδίδουν τη συσκευή στην υπεύθυνη του Δημοτικού Πολυιατρείου Στ. Κορκίδη.Παράδοση της συσκευής από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και την υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, στην υπεύθυνη του Αθλητικού Κέντρου Τζ. Αργυροπούλου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, παραδίδουν τη συσκευή στο γυμναστή Κ. Ρουμπά, για το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, παραδίδουν τη συσκευή στο γυμναστή Λ. Κουμουτσέα, για το Στέκι Νέων.Στιγμιότυπο από την επίδειξη της χρήσης της συσκευής από τον εθελοντή ιατρό του Δημοτικού Πολυιατρείου Θωμά Ριζόπουλο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ομίλου «Υγεία» Κ. Σκουτέλα, και ο υπεύθυνος ασφαλείας του ομίλου Α. Ντίνος, μπροστά από το δημοτικό ασθενοφόρο.


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης για την πρόληψη της Υγείας κάθε συμπολίτη μας, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, παρέλαβε σε ειδική τελετή από το διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο «Υγεία» 10 αυτόματους απινιδωτές για χρήση από συμπολίτες μας σε περίπτωση ανάγκης.


Οι 10 αυτόματοι απινιδωτές παραδόθηκαν σε φορείς του Δήμου, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Αστυνομία παρουσία εκπροσώπων από την υψηλή ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος, αστυνομικών Αρχών, εκπροσώπων από τον Όμιλο Υγεία αλλά και από τους φορείς του Δήμου.


Οι αυτόματοι απινιδωτές θα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ευθύνης όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συγκεκριμένα: στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στο Αθλητικό Κέντρο, στο γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», στο δημοτικό γυμναστήριο «Στέκι των Νέων», στο κεντρικό Κ.Α.Π.Η, στο Δημοτικό Πολυιατρείο, στα Εξωτερικά Συνεργεία, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.


Καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε θερμά το διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο «Υγεία» για τη σπουδαία αυτή προσφορά του στο συνάνθρωπο και στη ζωή. «Μέρες όπως η σημερινή που η τοπική αυτοδιοίκηση ενώνει τις δυνάμεις της με χορηγούς κύρους όπως είναι ο όμιλος «Υγεία», επ’ ωφελείας των συμπολιτών μας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Ο όμιλος «Υγεία» έχει κατ’ επανάληψη δείξει τον καλύτερο του εαυτό. Οι δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας Υγείας προς τους συμπολίτες μας κατόχους Artemis card, η προσφορά στο Δήμο μας ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση των χρόνιων ασθενών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, η χορηγία 60 κυτίων Α’ βοηθειών, είναι μόνο λίγες από τις κινήσεις προσφοράς και ανθρωπιάς του ομίλου προς το Δήμο Αμαρουσίου. Ευχαριστώ τη Διεύθυνση του ομίλου για λογαριασμό όλων των συμπολιτών μου που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που ως ιατρός και υπεύθυνος των πολιτών στην πόλη μου, έθεσα υπόψη της ζητώντας την παραχώρηση 10 συσκευών απινίδωσης για να τεθούν στη διάθεση των συμπολιτών μας».


Ο Δήμαρχος έκλεισε το χαιρετισμό του με την ευχή το «Υγεία» να παραμείνει και στο μέλλον μία από τις πιο υγιείς νοσηλευτικές μονάδες της χώρας και την υπόσχεση ότι, ως πρωτοπόρος Δήμος στην τοποθέτηση πεζογέφυρων επί της Λεωφόρου Κηφισίας για την προστασία της ζωής των πεζών, θα αναλάβει δράση ώστε μαζί με τον όμορο Δήμο Χαλανδρίου να γίνει πράξη το αίτημα του «Υγεία» για να ενωθούν οι δύο πλευρές της Κηφισίας στο ύψος του νοσοκομείου. Eπίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού για την ορθή χρήση των απινιδωτών.


Εκ μέρους του ομίλου «Υγεία» η Υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας Κατερίνα Σκουτέλα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Πατούλη, για όσα προανέφερε και δήλωσε: «Ο όμιλος «Υγεία» έπειτα από 40 χρόνια πορείας σταθερά στέκεται δίπλα στον άνθρωπο και στην τοπική κοινωνία. Είμαστε και εμείς μία ομάδα με προσανατολισμό να φροντίζουμε τον άνθρωπο και τον ασθενή και σήμερα περισσότερο από ποτέ το δείχνουμε με κάθε ευκαιρία».


Χαιρετίζοντας την χειρονομία προσφοράς του ομίλου «Υγεία«» αλλά και την πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, μία από τις συσκευές να παραχωρηθεί στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ευχαρίστησε εκ μέρους του συνόλου του Πυροσβεστικού Σώματος για τη σημαντική αυτή προσφορά αλλά και εν γένει τη συμπαράσταση από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πυροσβέστες, επισημαίνοντας τη θετική συμβολή προς ένα καλύτερο αύριο από την ουσιαστική συνεργασία των φορέων της δημόσιας Διοίκησης.


Τον πρώτο αυτόματο απινιδωτή για λογαριασμό του Δήμου παρέλαβε από την εκπρόσωπο του «Υγεία» κ. Σκουτέλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης. Ακολούθησε η παράδοση και των άλλων απινιδωτών στους υπόλοιπους φορείς.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή σύντομου βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του απινιδωτή, την επιτόπια επίδειξη χρήσης της συσκευής σε εθελοντή και την επίδειξη του δημοτικού ασθενοφόρου που πλέον μετά τη δωρέα συντήρησης από μέρους του ομίλου «Υγεία» είναι αρτιότερο για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Την τελετή παράδοσης τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Σπυρίδων Κρεζίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Β’ Κλαδάρχης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος Στέφανος Σπανέας, ο Υποδιοικητής 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Ηλίας Τσαμπούρας, ο Υπαστυνόμος Β’ Νικόλαος Σημάκος, ο Πυραγός Σπύρος Τσίπρας, ο εθελοντής ιατρός του Δημοτικού Πολυιατρείου Θωμάς Ριζόπουλος, ο εθελοντής ιατρός, υπεύθυνος του Δημοτικού Φαρμακείου Παναγιώτης Χελάς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Παρόντες από μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Δημήτρης Καμπούκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Κάββαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο