Προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Αμαρουσίου στους κρατούμενους των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα

Print Friendly, PDF & Email

Παράδοση υλικού την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 10 π.μ.


Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα Αττικής θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, προκειμένου για την παράδοση κλινών, στρωμάτων και ερμαρίων για την κάλυψη των σημαντικών αναγκών των φυλακών σε είδη πρώτης ανάγκης.


Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Διοίκησης των φυλακών όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 400 κρατούμενοι ηλικίας 15-21 ετών, ο Δήμος Αμαρουσίου, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με εισήγηση του Δημάρχου, και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση των φυλακών, θα μεταφέρει με φορτηγό του 350 κρεβάτια και αντίστοιχο αριθμό στρωμάτων, κομοδίνα και ερμάρια για την ανακούφιση των κρατουμένων που κοιμούνται δίχως στρώμα στο δάπεδο.


Ο Δήμος Αμαρουσίου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, για μία ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη το ανθρώπινο πρόσωπό του προσφέροντας σημαντική στήριξη στους νεαρούς κρατούμενους που λόγω του υπερπληθυσμού των φυλακών και τις σημαντικές ελλείψεις του κρατητηρίου σε υλικό εξοπλισμό λόγω και της οικονομικής κρίσης, στερούνται τα στοιχειώδη.


Κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Αμαρουσίου θα εξεταστούν και οι ελλείψεις των νεαρών προς σωφρονισμό πολιτών σε αναλώσιμα είδη και ιατροφαρμακευτικά υλικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο