Προσκεκλημένος στα γραφεία του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγη», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Τέτοιου είδους διαλέξεις είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ καθώς μας αναγκάζει να σκεφτούμε διαφορετικά να αναθεωρήσουμε απόψεις και να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας.

Τα γραφεία του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης ήταν προσκεκλημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία της Φιλολόγου – Συμβούλου Ανθρωπίνων Σχέσεων και συγγραφέως κ. Ευγενίας Καρυώτη με θέμα: Πως οι πεποιθήσεις επηρεάζουν τη ζωή μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε για την πρόσκληση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και τον δραστήριο Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Θεοχάρη, συνεχάρη την ομιλήτρια κ. Καρυώτη για την άρτια διάλεξη και τόνισε πως τέτοιου είδους ομιλίες είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ καθώς μας αναγκάζει να σκεφτούμε διαφορετικά να αναθεωρήσουμε απόψεις και να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας.

«Η εικόνα που έχει κάθε άτομο για τον εαυτό του είναι μια γενική αποτίμηση κάθε συμπεριφοράς και γνώμης που τους έχει ειπωθεί για τον εαυτό τους από τη γέννησή τους και σε μερικές περιπτώσεις πριν ακόμη από αυτήν.

Είναι τόσο βαθιά ριζωμένο, από τις συνεχείς ισχυρές επαναλήψεις που σταδιακά γίνεται η υποσυνείδητη εικόνα της ιδέας που έχει για τον εαυτό του.

Οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. Όλων οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις εντοπίσουμε, να δούμε πώς μας επηρεάζουν και να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε. Η διαδικασία δεν είναι απλή και εύκολη, αλλά δύσκολη και χρονοβόρα. Εάν σκεφτούμε πόσα χρόνια μας πήρε να εδραιωθεί η πεποίθηση είναι απολύτως κατανοητό ότι η διαδικασία για να την αποτινάξουμε θα πάρει πολύ χρόνο και κόπο, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Βλάχου Σταματάκη. 

 

Σχετικά αρχείαΠροσκεκλημένος στα γραφεία του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγη», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο