Προοπτικές εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο διαφάνηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη, με το Γεν. Γραμματέα της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο Claudio Podeschi

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο Claudio Podeschi.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προσφέροντας Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο Claudio Podeschi, δώρα ως ενθύμιο της επίσκεψής του στο Μαρούσι.


Από τη συνάντηση των δύο ανδρών παρόντων εκπροσώπων της διοίκησης.Αναμνηστική φωτογραφία των παρισταμένων στη συνάντηση.


 


Σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο  Claudio Podeschi, έπειτα από επιθυμία του να επισκεφτεί το Μαρούσι και το Δήμαρχο στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Πέρα από εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στις δύο πλευρές να συζητηθούν θέματα συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου και στο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο σε επίπεδο ανάληψης τόσο επιχειρηματικών όσο και τουριστικών πρωτοβουλιών.


Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο Claudio Podeschi, που συνοδεύονταν από με τη σύζυγό του Biliana Baruca, και συνεργάτες, κατά την υποδοχή του από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέπτεται το Μαρούσι, «μία πόλη ζωντανή και με έντονη δραστηριότητα», όπως είπε, και γνωρίζει το Δήμαρχο της πόλης, καταθέτοντας, παράλληλα, την αγάπη του, για την Αθήνα, την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Τα φίλα αισθήματα του εκπροσώπου της κυβέρνησης του Σαν Μαρίνο ανταπέδωσε ο κ. Πατούλης, καλωσορίζοντας τον ίδιο και την ακολουθία του στο Δημαρχείο, παρόντων εκπροσώπων της Διοίκησης.


Στη διάρκεια των συνομιλιών των δύο ανδρών, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης του Σαν Μαρίνο εμφανίστηκε πολύπλευρα ενημερωμένος σε ζητήματα ελληνικής πραγματικότητας και επικαιρότητας. Αναφερόμενος στην κρίση στην Ελλάδα, που χαρακτήρισε μη ελληνικό φαινόμενο αποκλειστικά, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό σχετικά με τα προβλήματα που βιώνει ως απόρροια της κατάστασης αυτής, κλείνοντας με τη φράση: «καμία κρίση δεν μπορεί να ακυρώσει το παρελθόν και την κληρονομιά της Ελλάδας. Και τώρα και στο παρελθόν οι Έλληνες έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις και έχουν ανταπεξέλθει. Είστε μεγάλος λαός και πιστεύω σε εσάς».


Αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πατρίδας του, ενός από τα μικρότερα κρατίδια στον κόσμο, με ισχυρή δημοκρατική παράδοση και δυνατή οικονομία, απηύθυνε ξεκάθαρο κάλεσμα για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές επιχειρηματικού αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος. Σε αυτό το επίπεδο ενημέρωσε και για τις επαφές του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τον οποίον επεξεργάζονται προτάσεις συνεργασίας οικονομικού περιεχομένου, για τις οποίες ο κ. Πατούλης, ευχήθηκε να οδηγήσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Και από τις δύο πλευρές διατυπώθηκε αμοιβαία η ένθερμη πρόθεση να εξεταστούν οι διαφαινόμενες ευκαιρίες για να αναπτυχθούν σχέσεις σε οικονομικό και τουριστικό επίπεδο. Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, προέβαλε το Μαρούσι ως μία δυναμική πόλη, επίκεντρο σημαντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, χώρων ιδιαίτερου πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος. «Η πόλη μας κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό. Είναι η πόλη που φιλοξένησε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκεντρώνει σημαντικά μουσεία, έχει έντονη εμπορική δραστηριότητα, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτέλεσε πόλο ανάπτυξης τουριστικών αλλά και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης, διατύπωσε την άποψη ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ένα πεδίο συνεργασίας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προανήγγειλε ότι το πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας θα εξεταστεί προσεχώς σε νέα επίσημη επίσκεψη του εκπροσώπου της κυβέρνησης του Σαν Μαρίνο στη χώρα μας.


Με επίκεντρο την οικονομική κρίση, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα που αναλαμβάνει ο Δήμος για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας που έχει συστήσει ο Δήμος, ενώ ως επικεφαλής μίλησε και για το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής όσον αφορά στη στήριξη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. «Θέλουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε κοντά στον πολίτη» δήλωσε ο κ. Πατούλης, όμως, πέρα από την ανάληψη κοινωνικών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, επιδιώκουμε την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των λαών μέσα από κοινές δράσεις και τη χάραξη μίας κοινής πορείας.


Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συμβολικά δώρα ως ενθύμια της συνάντησής τους, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης του Σαν Μαρίνο από το αναμνηστικό δώρο με σύμβολο το ρόδι και την ελιά που του προσέφερε ο κ. Πατούλης.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Νικόλας Αλεπούς, Αντώνης Παρτσινέβελος, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Καλατσάκη Λέκκα, οι συνεργάτες του Claudio Podeschi, Ιωάννης Σακουλάς, και Στέφανος Μπαλαφούτης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο