Προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο σε περισσότερα από 350 νήπια πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailO Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νικόλαος Κάββαλος, με εθελοντές γιατρούς.Στιγμιότυπο από τη διαδικασία της εξέτασης.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος οπτικής οξύτητας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που πραγματοποίησε για πρώτη φορά το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου. Συνολικά, κατόπιν έγγραφης έγκρισης των γονέων τους, εξετάστηκαν 361 νήπια εκ των οποίων 182 αγόρια και 179 κορίτσια.


Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τους εθελοντές οφθαλμιάτρους του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου Μιχάλη Μητσώνη, Γιούλα Μπάρλα, και Επιστήμη Παπαμιχαήλ.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου σημείωσε: «σε μία περίοδο όπου το έλλειμμα σε υπηρεσίες πρόληψης της Υγείας όλο και μεγαλώνει, το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου ενισχύει τις δράσεις του με μία επιπλέον εξέταση στην κατεύθυνση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης οφθαλμολογικών προβλημάτων στην παιδική ηλικία».


Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές γιατρούς του Δημοτικού Πολυιατρείου για τη σημαντική προσφορά τους.


Την επίβλεψη του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νικόλαος Κάββαλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο