Προληπτικό έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας σε δεκάδες πολίτες πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας

Print Friendly, PDF & Email

Προληπτικός έλεγχος πνευμονικής λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σε δεκάδες συμπολίτες   στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου το διήμερο 9 και 10 Μαϊου 2015, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας.   

Σε σπιρομέτρηση από τον εθελοντή γιατρό, πνευμονολόγο κ. Παναγιώτη Γιαννίκο υποβλήθηκαν 53 άτομα,  με τη σημαντική συνδρομή των εθελοντριών, εργαζομένων στο Δημοτικό Πολυιατρείο, της  κας Στέλλας Κορκίδη και της κας Καίτης Σεβαστή. Τη διενέργεια των εξετάσεων παρακολούθησε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κα Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη.

«Τα προγράμματα πρόληψης θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στη διατήρηση  και προαγωγή της υγείας και στην έγκαιρη διάγνωση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετίζονται με τη διακοπή  της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.  κ. Γιώργος Πατούλης.                      

 

Σχετικά αρχείαΟ εθελοντής γιατρός, πνευμονολόγος Π. Γιαννίκος κατά τη διενέργεια των σπιρομετρήσεων, με τη σημαντική συνδρομή των εθελοντριών, εργαζομένων στο Δημοτικό Πολυιατρείο, Στ. Κορκίδη και Κ. Σεβαστή.


Η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Ε. Λέκκα Καλαντζάκη με το γιατρό πνευμονολόγο Π. Γιαννίκο και τις εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυιατρείο, Στ. Κορκίδη και Κ. Σεβαστή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο