Προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Σε προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου υποβλήθηκαν συνολικά 48 παιδιά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος για να βεβαιωθεί ότι μπορούν με ασφάλεια να συμμετάσχουν στα προγράμματα γυμναστικής. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Τον προληπτικό έλεγχο διεξήγαγε ο εθελοντής καρδιολόγος του Πολυιατρείου Θωμάς Ριζόπουλος, μέσα από καρδιογράφημα και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Σε 16 παιδιά πραγματοποιήθηκε, επιπλέον, εξέταση triplex. Το πρόγραμμα συντόνισε η υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή. 

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του προγράμματος, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, δήλωσε: «Μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών που φιλοξενούνται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα με στόχο να διασφαλίσουμε την Υγεία τους και να συμβάλουμε στην ασφαλή και καλύτερη δυνατή λειτουργία τους μέσα στο σχολικό περιβάλλον». 

Σχετικά αρχείαΚατά την καρδιολογική εξέταση του μαθητή στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο