Προληπτικός εμβολισμός των εργαζομένων κατά της διφθερίτιδας-τετάνου

Print Friendly, PDF & Email
Μία νέα πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας που προωθεί η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το Δημοτικό Πολυϊατρείο σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης και Ιατρικής της εργασίας του ΙΚΑ προχώρησε στον εμβολιασμό των εργαζομένων κατά της διφθερίτιδας-τετάνου.
Συνολικά εμβολιάστηκαν με το αντιτετανικό εμβόλιο τύπου ενηλίκων  εκατό είκοσι τρεις εργαζόμενοι, κυρίως από την υπηρεσία καθαριότητας και  τα εξωτερικά συνεργεία.

Ο εμβολιασμός αυτός αποτελεί συνέχεια του προγράμματος εμβολιασμών που ξεκίνησε το 2007 με το αντιγριπικό εμβόλιο στα μέλη του ΚΑΠΗ και στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δόμων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι στις πρώτες προτεραιότητες μας είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους πολίτες, παράλληλα με  την ενημέρωση για τη σημασία και την αξία της πρόληψης  στην προαγωγή της υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους και ειδικότερα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που επιτελούν μεν μία σημαντική εργασία για το κοινωνικό σύνολο, αλλά είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε υψηλού κινδύνου νοσήματα, με το πρόγραμμα εμβολιασμών, τον ιατρό εργασίας, αλλά και με μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών στοχεύουμε στην πρόληψη, ώστε τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους να είναι περισσότερο ασφαλείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος του Πολυϊατρείου κ. Αντώνης Παρτσινέβελος τόνισε ότι ήταν αναγκαίος ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην καθαριότητα, καθώς περίπου 50% των εργαζομένων της καθαριότητας δεν ήταν εμβολιασμένοι για το συγκεκριμένο νόσημα, αν και αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. 
Ο κ. Παρτσινέβέλος σημείωσε ότι παρά την σπανιότητα με την οποία παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια η νόσος στη χώρα μας, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς το νόσημα παρουσιάζει μεγάλη θνησιμότητα.       
Το Δημοτικό Πολυϊατρείο πρόσθεσε θα συνεχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμών και ενημερωτικών ομιλιών και ημερίδων, ώστε να καταστήσει κοινωνούς τους πολίτες στην αναγκαιότητα της πρόληψης.

Ο εθελοντής ιατρός κ. Πέντο Βιτσέντσιου έκανε μία σύντομη ενημέρωση στους εργαζόμενους για την εκδήλωση της νόσου, τα συμπτώματα και την θεραπεία της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο