Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 155 παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 90KB|


|donwload file .jpg 100KB|


Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος έγινε σε  155 παιδιά, στο πλαίσιο μίας σημαντικής πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το κινητό Πολυιατρείο  «Ιπποκράτης» του  Χαμόγελου του Παιδιού.

Εθελοντές γιατροί του Δήμου Αμαρουσίου  συμμετείχαν στο πρόγραμμα  που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 5 Αυγούστου.
Παιδίατροι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι και άλλες ειδικότητες γιατρών εξέτασαν τα παιδιά,  διέγνωσαν τυχόν  προβλήματα υγείας και χορήγησαν την απαραίτητη αγωγή ή έκαναν συστάσεις στους γονείς για περαιτέρω διερεύνηση.

Στον  « Ιπποκράτη» που είχε σταθμεύσει  στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως  (ΗΣΑΠ)  υπεβλήθησαν σε προληπτικούς ελέγχους δεκάδες παιδιά Δημοτών. Παράλληλα προσφέρθηκαν υπηρεσίες σε παιδιά από το Αφγανιστάν που μένουν σε καταυλισμό, στα οποία έγινε ιατρικός έλεγχος και εμβολιασμός.

Το Πολυιατρείο επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γιατρούς, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τους γονείς  και τα παιδιά.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης του Δήμου Αμαρουσίου.

«Είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, ιδιαίτερα των παιδιών και της νέας γενιάς. Έχει μεγάλη σημασία  ο προληπτικός έλεγχος, η έγκαιρη αντιμετώπιση  των προβλημάτων υγείας  και η  σωστή ενημέρωση των γονιών»,κατέληξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο