Προληπτικές εξετάσεις στους πολίτες διενήργησε ο Δήμος Αμαρουσίου στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 130KB|


|download file .jpg 131KB|


|download file .jpg 186KB|


Γ. Πατούλης Στέλνουμε μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών σε βασικά θέματα πρόληψης της υγείας και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πολύ σοβαρό θέμα της υγείας   πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου), στέλνοντας το μήνυμα ότι ο προληπτικός έλεγχος μας αφορά όλους.

Με σειρά ενδεικτικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους πολίτες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου , από εθελοντές γιατρούς και  εξειδικευμένο προσωπικό από το Δημοτικό Πολυϊατρείο και τον Τομέα  Πρόληψης και Υγείας θέλησε να παροτρύνει τον καθένα μας να ενδιαφέρεται για την υγεία του και να πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στο γιατρό και τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας υπογραμμίζει:
« Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις και αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτει ο Δήμος μας.
Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στέλνουμε μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών   σε βασικά θέματα πρόληψης της υγείας και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.»         
          


Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν:
• 825 μετρήσεις χοληστερόλης, σακχάρου και τριγλυκεριδίων
• 160 μετρήσεις αρτηριακής πίεσης
• 160 μετρήσεις οξυγόνωσης του αίματος
• 120 μετρήσεις για έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρόμετρο     

Οι εξετάσεις ήταν δωρεάν για τους πολίτες και τα υλικά για τις μετρήσεις διέθεσε το Δημοτικό Πολυϊατρείο. Επίσης η εταιρεία PC Systems διέθεσε δωρεάν στο Δήμο ιατρικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των εξετάσεων αυτών. Παράλληλα μοιράστηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό για θέματα υγείας και έγινε ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Πολυϊατρείου και του Τομέα Πρόληψης και Υγείας. 

Toν συντονισμό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είχαν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Πουλόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης και Υγείας κ. Κώστας Νταλούκας.
Αμφότεροι δήλωσαν ότι οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας θα συνεχισθούν σε όλους τους τομείς που άπτονται θέματα πρόληψης της υγείας.
 


Μετάβαση στο περιεχόμενο