Προληπτικά μέτρα λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των πολιτών

Print Friendly, PDF & Email

Ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δημαρχείο, στο κεντρικό ΚΑΠΗ  και σε περιφερειακά παραρτήματά του


Προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών από σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου έως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου.


Ειδικότερα, ανοικτές για τους πολίτες θα είναι οι κλιματιζόμενες αίθουσες από τις 8:00π.μ έως τη 1:00μ.μ. και από τις 4:00μ.μ. – 8:00μ.μ. στο Κεντρικό ΚΑΠΗ (Περικλέους 22, τηλ. 210-61.42.248) και στα περιφερειακά παραρτήματα:
– Στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών (τηλ. 210-61.05.755)
– και στη Μεσογείων 82 (τηλ.  210-80.23.559).


Επίσης ανοικτός για τους πολίτες θα είναι ο κλιματιζόμενος χώρος στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου σε καθημερινή βάση όλη την ημέρα (Βασ.Σοφίας 9 & Δ.Μόσχα – τηλ. 213-20.38.000)


Παράλληλα ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας υπόψη τις οδηγίες που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συνιστά στους δημότες: • Να αποφεύγουν την έκθεση στο ηλιακό φως. Να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά ευρύχωρα ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

 • Να αποφεύγουν την βαριά σωματική εργασία, ιδιαιτέρα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία, καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.

 • Να πίνουν άφθονα υγρά με την μορφή πόσιμου νερού, αλλά και πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικούς χυμούς.

 • Να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

 • Να διατρέφονται με ολιγόθερμη δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.

 • Να κάνουν συχνά ντους.Να ντύνουν τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χεριά και τα ποδιά ελεύθερα.

 • Να δοθεί περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:


  • Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

  • Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.

  • Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λογούς παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους όπως είναι διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, αντισυλληπτικά, ορμονούχα σκευάσματα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων.
   Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο