Προετοιμασία εθελοντικών ομάδων για τη δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στο Πεντελικό Όρος

Print Friendly, PDF & Email
Αγαπητέ συνάδελφε – μέλος του Σ.Π.Α.Π,

Στις 3 Μαρτίου 2011 ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού άλλαξε σελίδα. Τιμούμε το παρελθόν και την παρακαταθήκη που μας άφησε, και παράλληλα κοιτάμε μπροστά και πορευόμαστε δυναμικά προς το μέλλον. Η νέα Διοίκηση του Συνδέσμου, την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων της, και χωρίς να χάσει ούτε μία μέρα, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για αναγέννηση του Συνδέσμου.

Ήδη κληθήκαμε και ανταποκριθήκαμε με απόλυτη επιτυχία στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας. Εν τη ενώσει, δώσαμε τις εξετάσεις μας στις χιονοπτώσεις. Εν τη ενώσει, την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 11 π.μ. καλούμαστε να δώσουμε το δείγμα γραφής μας ως νέα Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π και στην αναδάσωση.

Όλοι μαζί, αρχής γενομένης από την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, συλλογικά, συντονισμένα, μεθοδικά, ας δώσουμε το σύνθημα για να τονώσουμε ακόμα περισσότερο την εθελοντική συνείδηση των κατοίκων των πόλεών μας.

Σε κάθε πράξη εθελοντικής ευσυνειδησίας είναι καλό να συμμετέχουμε και να ενεργοποιούμαστε όλοι. Η μεγάλη αυτή, τελευταία για τη φετινή χειμερινή – εαρινή περίοδο, δεντροφύτευση στο Πεντελικό όρος, και συγκεκριμένα στην περιοχή που κάηκε το 2009 κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.

Ο ρόλος του Σ.Π.Α.Π και τώρα, όπως και στο παρελθόν, είναι καθοριστικός για την επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας. Για την επιτυχία της, η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Με ζητούμενο την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων των πόλεών μας, παρακαλείσθε για την άμεση ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των φορέων της πόλης σας, -εργαζομένων, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων, ιδιωτών- για να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στη σημαντική αυτή περιβαλλοντική και εθελοντική πρωτοβουλία.

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, οι εντεταλμένοι σύνδεσμοι των δήμων και κοινοτήτων – μελών του Συνδέσμου, παρακαλούνται να ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 11/03 το μεσημέρι το αρμόδιο γραφείο στο Δήμο Αμαρουσίου (τηλ. 213 2038364, kpantelidi@maroussi.gr) σχετικά με τους φορείς που θα συμμετάσχουν από την περιοχή τους, τον αριθμό των εθελοντών ανά φορέα, αλλά και εάν υπάρχουν ομάδες που επιθυμούν οργανωμένα να αναλάβουν συγκεκριμένο τομέα δεντροφύτευσης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός, για αυτό είναι χρέος όλων μας ως μέλη του Σ.Π.Α.Π είναι να συμβάλλουμε, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, στον καλύτερο συντονισμό, στην προώθηση και προβολή της συγκεκριμένης δράσης, αλλά και σε όλες τις μελλοντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αναγέννησης του πνεύμονα πρασίνου του Πεντελικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο