Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Σκοπός των ΚΕΠ Υγείας που δημιουργούνται είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των δημοτών με έγκαιρο προσυμπτωματικό έλεγχο»

Παρουσία δημοτών και γιατρών εγκαινίασε  την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 το ΚΕΠ Υγείας, ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι αναμφισβήτητα η υγεία. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος διατήρησης αυτού του αγαθού. Το προλαμβάνειν, κάλλιον του θεραπεύειν. Ό, τι λοιπόν συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι χρήσιμο και πολύτιμο. Επομένως η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας, που ο ρόλος τους είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, θα ωφελήσει αφάνταστα δεδομένου, ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες  ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να στηρίξουμε αυτόν τον θεσμό και να τον καταστήσουμε γνωστό σε όλους  τους πολίτες, προκειμένου να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος».

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δημάρχος Αμαρουσίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν παρέστη, όμως συνεχάρη το Δήμαρχο Μεγαρέων και δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για έναν θεσμό που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για οκτώ θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στη διάθεσή της ένα εργαλείο το οποίο εάν αξιοποιηθεί έχει άμεσα οφέλη στην υγεία του δημότη».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Γενικό Δ/ντή του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό και τα προγράμματα προαγωγής υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ που βασίζονται στην πρόληψη αλλά και στους Δήμους- μέλη που απαρτίζουν το δίκτυο  και που μέχρι σήμερα φθάνουν τους 202. Ακόμη συνεχάρη τις υπηρεσίες του δήμου για την ποιότητα της δουλειάς που μέχρι σήμερα έχουν κάνει, ώστε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Με την παρουσία τους, τίμησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου. Οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Μεγαρέων: κ.κ.  Κοσμόπουλος Ελευθέριος, Φυλακτός Κωνσταντίνος, Παπαπανούσης Νικόλαος, Ρήγα Ελένη Ο Πρόεδρος του ΝΠΙΔ ΔΗΚΕΔΗΜΕ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Κορώσης και ο Διευθυντής της ΔΕΚΕΔΗΜΕ κ. Χατζηκωνσταντίνου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ. Κωνσταντίνος Δρυμούσης, Καράμπελας Κωνσταντίνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Υγείας και ο κ. Μιχάλαρος Γεώργιος, π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Τοπικός Σύμβουλος Μεγάρων κ. Παναγιώτης Χαλόφτης. Η Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων κα Τανή Ελένη. 

 

Σχετικά αρχείαΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων_(1)


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων_(2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο