Πουτ δε κοτ νταουν κύριε Βούζα ( όταν η λασπολογία βαφτίζεται εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ)

Print Friendly, PDF & Email

Η απάντηση του κυρίου Βούζα μέσα από την ιστοσελίδα AFTODIOIKISI.GR, στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σχετικά με το έργο της φύλαξης του εμπορικού κέντρου της πόλης, αποδεικνύει τον έκδηλο πανικό του.

Καταρχήν, βαφτίζει στην απάντησή του “εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ” την αρχική του δημοσίευση , χωρίς προηγουμένως στο “ρεπορτάζ” αυτό να έχει ζητήσει την άποψη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένα τέτοιο ρεπορτάζ, όταν περιλαμβάνει μόνον τη μια άποψη και δεν δίνει εξαρχής δημοσιογραφικό χώρο και στην άλλη;

Δεύτερον, στην απάντησή του σκόπιμα υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως έλαβε με εμπεριστατωμένα στοιχεία από τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, τους λόγους που την οδήγησαν να προχωρήσει στη φύλαξη του Εμπορικού Κέντρου από ιδιωτική εταιρεία. Τι δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Βούζας;  Ότι είναι ανάγκη να φυλαχθεί η δημοτική περιουσία από ζημιές και βανδαλισμούς , η αποκατάσταση των οποίων κοστίζει σε ετήσια βάση πολλαπλάσια ποσά από το κόστος της φύλαξης της; Ότι δεν διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου Δημοτική Αστυνομία να της αναθέσει τη φύλαξη , μετά την κατάργησή της από την Κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2014; Ή ότι η διαδικασία ανάθεσης έγινε με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο , με ανοικτό διαγωνισμό και ότι η διαδικασία αυτή πέρασε από όλα τα στάδια ελέγχου των αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών αρχών; Αυτά δεν τα αναφέρει στο αρχικό ρεπορτάζ του ο κ. Βούζας και φυσικά τα “ξεχνά” και στην απάντησή του. Αυτό όμως δεν  είναι καθαρή και έντιμη δημοσιογραφία, είναι λασπολογία που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο προσωπικές σκοπιμότητες του αρθρογράφου. Κι εμείς αυτές αναδείξαμε . Ο κ. Βούζας “συνελήφθη” με “την κότα στα χέρια” κι εμείς απλά του είπαμε “πουτ δε κοτ νταουν κύριε Βούζα” . Δεν ποινικοποιήσαμε καμία δημοσιογραφική άποψη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται , αντίθετα επιστρέψαμε πίσω την λάσπη που προσπάθησε να μας εκτοξεύσει με τα αστήρικτα και ανεύθυνα υπονοούμενα του.

Τέλος, επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, ζητούμε από τον κ. Βούζα καταρχήν όταν αναρτά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για τα πεπραγμένα τη Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, να έχει προηγηθεί πραγματική δημοσιογραφική έρευνα και να ζητά και τη δική μας άποψη, όπως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Και κατά δεύτερον, εφόσον επιθυμεί να ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου , το οποίο εμείς τιμούμε, να διαχωρίσει το επάγγελμα αυτό από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δραστηριότητες η εξυπηρέτηση των οποίων έρχεται σε αντίθεση με το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ο σοφός ελληνικός λαός λέει ένα γνωμικό στην περίπτωση αυτή: H παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς.  Ας επιλέξει . 

Μετάβαση στο περιεχόμενο