Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κίνα σχεδιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης ( πρώτος από αριστερά ) και ο Πρόεδρος του Σπαθάρειου Μουσείου Δ. Λέκκας ( δεύτερος από δεξιά ) με αντιπροσωπεία του Κινεζικού Συνδέσμου για την Φιλία με Χώρες του Εξωτερικού.

download _.jpg file 137 KB

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία με Χώρες του Εξωτερικού είχε στις 29 Φεβρουαρίου 2008 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του Μνημονίου Αδελφοποίησης που έχει υπογράψει ο Δήμος Αμαρουσίου με την Ολυμπιακή Πόλη Ghao Yang.
Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν από πλευράς Δήμου ο Γενικός Γραμματέας κ. Μ. Χρηστάκης και ο Πρόεδρος του Σπαθαρείου Μουσείου κ. Δ. Λέκκας, συζητήθηκαν οι πολιτιστικές δράσεις που σχεδιάζει να προωθήσει στην Κίνα ο Δήμος Αμαρουσίου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου τον προσεχή Αύγουστο.
Το ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στη διοργάνωση εκδήλωσης Θεάτρου Σκιών στο Πεκίνο από το Σπαθάρειο Μουσείο του Δήμου Αμαρουσίου.

Καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο αδελφοποιημένοι Δήμοι, του Αμαρουσίου και της Chao Yang, δύο πόλεις με κοινά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι φιλοξενούν τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν, ή πρόκειται να φιλοξενήσουν,  τους Ολυμπιακούς Αγώνες των δύο χωρών.«Ο πολιτισμός και η ολυμπιακή κληρονομιά – τόνισε ο κ. Πατούλης -αποτελούν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας για Ελλάδα και Κίνα. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά την υπογραφή τον περασμένο Σεπτέμβριο του Μνημονίου Αδελφοποίησης με την πόλη Chao Yang του Πεκίνου σχεδιάζει μια σειρά πολιτιστικών δράσεων μεταξύ των οποίων και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών από το Σπαθάρειο Μουσείο, ικανοποιώντας και το δικό σας ενδιαφέρον για τη γνήσια αυτή λαϊκή τέχνη του Καραγκιόζη, μια τέχνη την οποία κι εσείς ως χώρα έχετε αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών όπου και παρακολούθησε ειδική προβολή με αποσπάσματα από διάφορες παραστάσεις του Καραγκιόζη σε χαρακτηριστικούς ρόλους. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο