Πολιτισμός και Ολυμπιακή Κληρονομιά αποτελούν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας για Ελλάδα και Κίνα. Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Κίνας Tian Xuejun.

Print Friendly, PDF & Email
 


|download _.jpg file 100 KB|
Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κίνας χαρακτηρίζονται σήμερα από το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η κοινή Ολυμπιακή Κληρονομιά, η πλούσια πολιτιστική παράδοση και ιστορία των δύο λαών και οι όλο και αυξανόμενες εμπορικές σχέσεις αποτελούν ισχυρές βάσεις για τη σχέση αυτή φιλίας και συνεργασίας. Ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη περιθώρια και προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης προς την κατεύθυνση περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσης.


|download _.jpg file 79 KB|

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αμαρουσίου, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι αποτελεί Ολυμπιακή Πόλη, αναπτύσσει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εμπέδωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προώθησης της αδελφοποίησης των πόλεων Αμαρουσίου και Chao Yang του Πεκίνου. Μια διαδικασία την οποία υποσχέθηκε να επιταχύνει ο Πρέσβης της Κίνας κ. Tian Xuejun,   που επισκέφθηκε χτες το βράδυ το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη στο Δημαρχείο της πόλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και στελέχη της Κινεζικής Πρεσβείας.


Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν επιπλέον, πέραν της αδελφοποίησης των δύο Δήμων και η ανάληψη κι άλλων πρωτοβουλιών, όπως:


    * η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων από κινέζους καλλιτέχνες το προσεχές καλοκαίρι στο Μαρούσι
    * η διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής στο Μαρούσι από σημαντικούς κινέζους ζωγράφους, αντίστοιχης με αυτήν που διεξάγεται τις μέρες αυτές στο Πεκίνο με έργα του Αλέκου Φασιανού
    * η αντίστοιχη πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή ελλήνων καλλιτεχνών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τον Πρέσβη της Κίνας, επεσήμανε ότι η επίσκεψή του αυτή προσθέτει ακόμα ένα λιθαράκι στην εμπέδωση της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Του ζήτησε να συμβάλλει στην αδελφοποίηση των πόλεων του Αμαρουσίου και της Chao Yang του Πεκίνου, δύο πόλεων με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι  φιλοξενούν τα Ολυμπιακά Στάδια των χωρών τους.
«Μας ενδιαφέρει ν΄ αποκτήσουμε δεσμούς φιλίας και αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων» – επεσήμανε ο κ. Πατούλης, που αναφέρθηκε στο ιστορικό αδελφοποίησης των δύο πόλεων, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο που θα γίνει στην Chao Yang το Σεπτέμβριο του 2007.


Ο Πρέσβης της Κίνας κ. Tian Xuejun, αφού χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χρονιά που διανύουμε για τις σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας ανακοίνωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2008 θα είναι το πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στην Κίνα, ενώ διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Αμαρουσίου ότι από πλευράς της πρεσβείας θα προωθήσει με κάθε τρόπο την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, δεδομένου – όπως είπε – ότι ο Δήμαρχος της Chao Yang είναι προσωπικός του φίλος.


Στη συνάντηση αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ των δύο πλευρών και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρέσβη της Κίνας σε γνωστό Ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο