Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις που «κληρονομήσαμε», διασφαλίζουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου να ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών τη ρύθμιση των οφειλών του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου προς το ΙΚΑ και την Εφορία, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε βάθος χρόνου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 1. Απαλλάσσουμε το Δήμο και τους δημότες από οφειλές ύψους 32.500.000 ευρώ

Με την απόφαση μας να ζητήσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας (Ν.4316/2014)  για την ρύθμιση των οφειλών κυρίως του Οργανισμού Εργασίας προς ΙΚΑ και Εφορία, καταρχήν πετυχαίνουμε να διαγραφούν οφειλές ύψους 32.500.000 ευρώ, που προέρχονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις που μας είχαν επιβληθεί.

Το βάρος αυτό φεύγει οριστικά και αμετάκλητα «από τις πλάτες» του Δήμου Αμαρουσίου και των πολιτών.
 

 1. Πότε δημιουργήθηκαν οι υποχρεώσεις του Οργανισμού Εργασίας
   

Οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου πρέπει να γνωρίζουν ότι:

 • Οι οφειλές  του Οργανισμού Εργασίας δημιουργήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους (πάνω από 90% του ύψους τους) την περίοδο 2000-2006.
 • Αντίστοιχα διαμορφώθηκε και η οφειλή προς το ΙΚΑ.
 • Οι οφειλές της ΔΕΑΔΑ και της ΚΕΑΔΑ, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση, ξεκίνησαν να δημιουργούνται από το 1995.
 1. Ποιο είναι το όφελος από τη ρύθμιση

Με τη διαγραφή μεγάλου μέρους των υποχρεώσεων αλλά και τη ρύθμιση για την αποπληρωμή από το Δήμο του αρχικού κεφαλαίου, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και σε βάθος χρόνου, πετυχαίνουμε:

 • Να απαλλάξουμε τους συμπολίτες μας από το βάρος αποπληρωμής των προστίμων και προσαυξήσεων, ενός τεράστιου ποσού, που φτάνει τα 32.500.000 ευρώ. Το ύψος των χρημάτων που γλυτώνουμε, αντιστοιχεί στο κόστος λειτουργίας των παιδικών μας σταθμών για τα επόμενα 10 χρόνια. Η Αντιπολίτευση σκόπιμα αποσιωπά τη διαγραφή αυτού του χρέους αλλά μιλά μόνον για τα ποσά που θα πληρώσουμε σε βάθος χρόνων.
 • Με την ψήφιση του Ν. 4316 και ειδικότερα το άρθρο 81, πετυχαίνουμε τη σταδιακή αποπληρωμή, σε βάθος δεκαετιών, του αρχικού κεφαλαίου. Με τον τρόπο αυτό και θα ανταποκριθούμε με συνέπεια στις υποχρεώσεις μας.
 • Παράλληλα, διασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών μας τα επόμενα χρόνια, χωρίς τη θηλιά των χρεών του παρελθόντος και αποφεύγουμε οριστικά τη χρεοκοπία.

Η ρύθμιση των χρεών, κυρίως του Οργανισμού Εργασίας, είναι μια πολύ συμφέρουσα για το Δήμο Αμαρουσίου συμφωνία.

Μια συμφωνία με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, την αξία της οποίας αντιλαμβάνεται και η Αντιπολίτευση, η οποία επί της ουσίας δεν ασκεί κριτική στους όρους που πετύχαμε για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά για τη δημιουργία του. Δημιουργία για την οποία ευθύνονται οι Διοικήσεις του παρελθόντος κι όχι η Διοίκηση Πατούλη.
 

Η Διοίκηση Πατούλη διεκδικεί την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που εξασφαλίζει:
 

 • λιγότερα βάρη για τους συμπολίτες μας (από τη διαγραφή των προστίμων)
 •  αποφυγή της χρεοκοπίας του Δήμου (αφού δεν απαιτείται άμεση εξόφληση των χρεών)
 • χρονική επιμήκυνση με σταδιακή αποπληρωμή, σε βάθος χρόνου των χρεών
 • διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών μας

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο