Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν τις ρυθμοκινητικές τους ικανότητες, γίνονται κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης.

 

Στο πλαίσιο της λήξης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» της φετινής περιόδου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών. Στη γιορτή συμμετείχαν συνολικά πάνω από 250 παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου παρουσιάζοντας αποκριάτικους μιμητικούς χορούς και παραδοσιακούς χορούς από τα Κύθηρα, την Κέρκυρα, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη.

Παιδιά από το 3ο, 4ο, 6ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 15ο & 18ο Δημοτικό και το 4ο & 5οΓυμνάσιο χόρεψαν υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση των Καθηγητριών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Λουλακά Δήμητρα, Θανοπούλου Νατάσσα και Ρογκάκου Έφη.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι, «Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της γέννησής του είναι ο χορός.

Ο παραδοσιακός χορός με το δημοτικό τραγούδι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ο οποίος δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιομορφία αλλά και την ιδιοφυΐα ενός λαού. Με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν τις ρυθμοκινητικές τους ικανότητες, γίνονται κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την ξεχωριστή και αισιόδοξη βραδιά, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση τίμησαν παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ.  Νίκος Πέππας, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Ελένη Λέκκα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρλαύτης.

 

Σχετικά αρχείαΠλήθος κόσμου παρακολούθησε την γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών του Δήμου Αμαρουσίου_1


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών του Δήμου Αμαρουσίου_2


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών του Δήμου Αμαρουσίου_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο