Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 

Περισσότερο φως με λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση
Μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές της πόλης


|download _.jpg file 132 KB|
 

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού των δρόμων του Αμαρουσίου εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου, που έχει στόχο να κάνει τις γειτονιές της πόλης μας πιο φωτεινές και πιο ασφαλείς και ταυτόχρονα να προωθήσει το μήνυμα για προστασία και σεβασμό του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με γνωστή εταιρία, περιλαμβάνει τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων με σύγχρονα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης.
Σε πρώτη φάση, η τοποθέτησή τους ξεκίνησε από το Ανατολικό Μαρούσι. Συγκεκριμένα, τα νέας τεχνολογίας φωτιστικά τοποθετούνται σε όλο το μήκος έξι μεγάλων δρόμων: Σωρού, Μεσογείων, Κονίτσης, Κέκροπος, Ευκαλύπτων και Κυπρίων Αγωνιστών. Συνολικά σε αυτούς δρόμους θα μπουν 250 νέα φωτιστικά, ενώ το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά και στις άλλες γειτονιές του Αμαρουσίου.


Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Με τα νέου τύπου φωτιστικά που τοποθετούνται σε πρώτη φάση στο Ανατολικό Μαρούσι, πετυχαίνουμε να δώσουμε περισσότερο φως στις γειτονιές της πόλης μας, ειδικά σε όσες είναι πιο απομακρυσμένες από το κέντρο, και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους δημότες μας. Παράλληλα, επειδή τα νέα φωτιστικά έχουν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση από τα υφιστάμενα, συμβάλλουμε στον περιορισμό της αλόγιστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και προωθούμε την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της προστασίας του περιβάλλοντος, που παραμένουν ουσιώδεις αξίες και προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή».|download _.jpg file 241 KB|

Μετάβαση στο περιεχόμενο