Πετυχημένη εκδήλωση του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με τίτλο «Οπερέττα & Παληά Αθήνα».

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 679KB||donwload file .jpg 470KB||donwload file .jpg 566KB||donwload file .jpg 512KB|


Πάνω από 1000 θεατές είχαν την τύχη να βρεθούν χθες στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι, όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσιάστηκε η συναυλία «Οπερέττα & Παληά Αθήνα».

Υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου και τις αισθαντικές φωνές της σοπράνο Μάρας Θρασυμβουλίδου, του τενόρου Δημήτρη Σιγαλού, των βαρύτονων Κωστή Κωνσταντάρα και Ηλία Τηλιακού και της μεσόφωνου Σοφία Καπετανάκου, και με την συνοδεία της χορωδίας Fons Musicalis, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μουσικά στην παλιά Αθήνα αλλά και το παλιό Μαρούσι, με μαγευτικά τραγούδια της εποχής του μεσοπολέμου του Ν. Χατζηαποστόλου, του Κ. Γιαννίδη και άλλων αλλά και αξέχαστες μελωδίες όπως το «Ριρίκα», «Αγωγιάτης», «Λίγα λουλούδια», «Το γελεκάκι» κ.α. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η αφιέρωση στη μνήμη του μεγάλου μαέστρου Δημήτρη Αποστολάτου της γνωστής καντάδας «Απόψε την κιθάρα μου».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη μετά το τέλος της συναυλίας τους καλλιτέχνες και τόνισε : « Τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου προκαλούν πνευματική και ψυχική ανάταση. Στόχος του Δήμου Αμαρουσίου και του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού είναι να προσφέρουμε στους δημότες μας ποιοτικές και ξεχωριστές εκδηλώσεις που προάγουν την  τέχνη και τον πολιτισμό στην πόλη μας. Ο χώρος αυτός, το Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, θα γίνει θέατρο του Δήμου μας, είναι κάτι που το δικαιούται η πόλη μας.»
Τέλος, ο κ. Πατούλης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν το παρόν και στις 20 Μαΐου, στον ίδιο χώρο, για να  απολαύσουν ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη, το οποίο θα περιλαμβάνει και έργα άλλων γνωστών κλασικών συνθετών.

Στο τέλος του 1ου μέρους της συναυλίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης βράβευσε τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.           


Μετάβαση στο περιεχόμενο