Περισσότερα από 300 κιλά φάρμακα προς χρήση και απόσυρση συγκέντρωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο δράσης του σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης, ενώ προσθέτει στην προσπάθεια της συλλογής ληγμένων φαρμάκων. Μαζί του ο υπεύθυνος του Πολυιατρείου Δήμου Αμαρουσίου Αντώνιος Παρτσινέβελος, και ο Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.
|download file .jpg 95KB|


 
Πολλοί πολίτες προσήλθαν στο σημείο της εθελοντικής δράσης για να παραδώσουν τα περίσσια και ληγμένα φάρμακά τους.
|download file .jpg 99KB|

 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης, ελέγχοντας τις ημερομηνίες σε παρτίδες των φαρμάκων που παρέδωσε ο κόσμος. Μαζί του ο Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο επικεφαλής ιατρός της εταιρίας STAT HELLAS Ευστάθιος Τσιγκρής, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Γιάννης Διονυσώτης, και εργαζομένους της εταιρίας.
|download file .jpg 86KB|


Πρόταση προς όλους τους Δήμους μέλη να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες


Εκατοντάδες φάρμακα για ανακύκλωση αλλά και για προσφορά σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται, παρέδωσαν δημότες του Αμαρουσίου και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του Δήμου στήριξε συμμετέχοντας και ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση, που κέρδισε τα επαινετικά σχόλια των πολιτών, ο κ. Πατούλης, ανέφερε: «ο Δήμος μας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος με πρωτότυπες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή στηρίζει στην πράξη, σε δυσχερείς καιρούς, τις ευπαθείς ομάδες που δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, αλλά και ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα των πολιτών μας για σωστή διαχείριση των ληγμένων φαρμάκων» και προσέθεσε: «Ως επικεφαλής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας καλούμε όλους τους Δήμους μέλη να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες στον τόπο τους».


Στη δράση του διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και την εταιρία Stat Hellas και την ευγενική χορηγία του Θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ», συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 κιλά φάρμακα.
Από τα ληγμένα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν σχεδόν η μισή ποσότητα από αυά θα σταλεί στον αποτεφρωτήρα Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου θα λάβει σχετική πιστοποίηση ασφαλούς καταστροφής των φαρμάκων.


Τα υπόλοιπα θα διατεθούν στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου για τις ανάγκες του καθώς, επίσης, θα χορηγηθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του Πολυιατρείου Δήμου Αμαρουσίου Αντώνιος Παρτσινέβελος, οι εκπρόσωποι της εταιρίας STAT HELLAS με επικεφαλής τον ιατρό Ευστάθιο Τσιγκρή, ο συντονιστής της δράσης από το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Παντελής Τσιτσιμπάσης. Τη δράση συνέδραμαν υπάλληλοι του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και εθελοντές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια της δράσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο