Περισσότερα από 2.000 παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου εξετάστηκαν στο πλαίσιο του προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου που διενήργησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ ορθοδοντικός Α. Κουμαντάνου, με την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, και παιδάκια που εξετάστηκαν. Κατά την εξέταση μικρού μαθητή στην κινητή μονάδα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσία της δασκάλας του.Κατά την εξέταση μαθήτριας από την οδοντίατρο Μ. Βλάχου.


Με την εξέταση συνολικά 2.086 μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος που για 5ο συναπτό έτος πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων, ορθοδοντικών και προσωπικού του Πολυιατρείου.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι οδοντίατροι Πανάγιω Μπάγια Μπραϊνίνγκερ, Χριστίνα Παλιμετάκη, Σοφία Θεοδώρου, Μαρία Βλάχου, Δάφνη Κωστοπούλου και Αθανάσιος Θεοχάρης, όπως, επίσης, οι ορθοδοντικοί Αικατερίνη Δούμα και Αλεξάνδρα Κουματάνου, υπό το συντονισμό της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτης Σεβαστή.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές σημείωσε: «Χάρη στην εθελοντική προσφορά των οδοντιάτρων και των ορθοδοντικών του Δημοτικού Πολυιατρείου και στην άριστη συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού», με γνώμονα την πρόληψη της στοματικής Υγείας των παιδιών μας, ολοκληρώθηκε και φέτος ο οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την έγκαιρη διάγνωση οδοντιατρικών και ορθοδοντικών περιστατικών. Μέσα από προγράμματα όπως αυτό αποδεικνύουμε στην πράξη τη στόχευσή μας σε πολιτικές που προλαμβάνουν και διασφαλίζουν την Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Η προσφορά όλων των συμμετεχόντων, ιατρικού προσωπικού, εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος, για αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική εργασία τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο