Περισσότερα από 1.100 τεμάχια νωπού κοτόπουλου διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με τη διανομή 1.130 τεμαχίων νωπού κοτόπουλου, πρώτης ποιότητας, σε συνολικά έξι δήμους του Βορείου Τομέα Αττικής που απαρτίζουν την Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου, συνεχίστηκε η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Η κοινωνική σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, και τη συμμετοχή άλλων πέντε δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής σε έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος στη βάση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού είναι εκείνη με κατεξοχήν την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Έχουν προηγηθεί διανομές οπωροκηπευτικών ειδών και το πρόγραμμα συνεχίζεται με τη διανομή νωπού κρέατος.

Με την ευκαιρία της νέας παράδοσης στους ωφελούμενους του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες και οι ανάγκες τους. Η αυτοδιοίκηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Στόχος μας είναι, ενωμένοι στη δύσκολη αυτή συγκυρία, να προσφέρουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερείται τα προς το «ζην». Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διενέργεια της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής».

Η παράδοση της επισιτιστικής βοήθειας στους δικαιούχους της σύμπραξης, Δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παπάγου – Χολαργού, Μεταμόρφωσης πραγματοποιήθηκε ομαλά υπό την επίβλεψη της Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ελένη Λέκκα Καλατζάκη.

Κάθε δήμος παρέλαβε την αναλογούσα ποσότητα, και συγκεκριμένα, ο Δήμος Μεταμόρφωσης παρέλαβε 309 τεμάχια, ο Δήμος Πεντέλης παρέλαβε 132 τεμάχια, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού 168 τεμάχια, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού 75 τεμάχια, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης 138 τεμάχια.

Η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Λ. Καλαντζάκη, με τη βοήθεια του προσωπικού του οργανισμού διένειμε ποσότητα 308 συσκευασμένων τεμαχίων κοτόπουλου στους δικαιούχους του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

 

Σχετικά αρχείαΠερισσότερα από 1.100 τεμάχια νωπού κοτόπουλου διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου


Περισσότερα από 1.100 τεμάχια νωπού κοτόπουλου διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο