Περιπολίες με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα ξεκινούν από αύριο οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στο Κέντρο και στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΈτοιμα προς χρήση είναι τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αμαρουσίου.Έτοιμα προς χρήση είναι τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αμαρουσίου.


 


Στους δρόμους των γειτονιών και του Κέντρου του Αμαρουσίου βγαίνουν από αύριο, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, δέκα δημοτικοί αστυνόμοι του Δήμου Αμαρουσίου που θα εκτελούν φιλικές προς το περιβάλλον περιπολίες με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για τη δημοτική αστυνόμευση στο Μαρούσι.


Ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ενίσχυσε πρόσφατα το στόλο της Δημοτικής Αστυνομίας με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, τα οποία πρόσφατα παραδόθηκαν σε στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Διοίκησης για φιλικότερες προς το περιβάλλον μεταφορές, και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την προώθηση πρακτικών και ενός μοντέλου μετακίνησης που θα κάνουν το Μαρούσι μία πιο ανθρώπινη πόλη, με σεβασμό στον κάτοικο, στον επισκέπτη και στο περιβάλλον.


Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, φέροντας κατάλληλη εξάρτηση και τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της πόλης επί 12ώρου βάσεως, χρησιμοποιώντας το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο αντί της μοτοσικλέτας. Με τον τρόπο αυτό, πρώτος ο Δήμος δίνει το παράδειγμα της υιοθέτησης ενός οικολογικότερου μοντέλου λειτουργίας, δείχνοντας το δρόμο στους κατοίκους αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτή την πόλη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και χρήσης εναλλακτικών μέσων για τις μετακινήσεις τους στον οικιστικό ιστό της πόλης.


Με την ευκαιρία της έναρξης των εναλλακτικών περιπολιών της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Από σήμερα γίνεται πράξη για το Δήμο μας μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα πρακτική. Τέτοιου είδους πρακτικές όπως είναι η οικολογική μετακίνηση της Δημοτικής Αστυνομίας, οι πράσινες διαδρομές, οι ποδηλατόδρομοι, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που, επίσης, βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στο Δήμο μας, υπηρετούν αυτόν ακριβώς το στόχο: την προώθηση ενός μοντέλου πιο ανθρώπινου που να βασίζεται στην ηπιότερη, μη ρυπογόνο και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση, ενός τρόπου λειτουργίας και ζωής που συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας».


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο