Πεζογέφυρα «Γεώργιος Αντωνόπουλος» ονομάστηκε η ανισόπεδη διάβαση στην οδό Αναβρύτων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

 Από τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας ονοματοδοσίας «Γεώργιος Αντωνόπουλος» στην πεζογέφυρα.


Στιγμιότυπα από την τέλεση του Τρισάγιου στη μνήμη του Γ. Αντωνόπουλου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην τελετή ονοματοδοσίας.Η σύζυγος του εκλιπόντος Γεωργία Χατζηαποστόλου Αντωνοπούλου, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την τιμή.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τον Αρχιερατικό εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού π. Χρήστο Κυριακόπουλο, τον π. Αναστάσιο από τον Ι.Ν Αγίου Θωμά, τον π. Χρήστο Μαρούδα, τον π. Σαράντη Σαράντο, του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου, και τον π. Νικόλαο του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου.


Πλήθος δημοτικών συμβούλων παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας της πεζογέφυρας των Αναβρύτων. 


 


Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, δημοτικών συμβούλων, της οικογένειας, συγγενών και φίλων του εκλιπόντος, πραγματοποιήθηκε δια στόματος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η ονοματοδοσία «Γεώργιος Αντωνόπουλος» στην πεζογέφυρα επί της οδού Αναβρύτων προς τιμήν του διατελέσαντος στο παρελθόν δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την προσφορά του στην πόλη μέσα από την εκπαιδευτική του ιδιότητα αλλά και την ενασχόλησή του με τις δημοτικές υποθέσεις.


Τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Αντωνόπουλου τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κατά κόσμον Βασίλειος Αντωνόπουλος, και αδελφός του εκλιπόντος.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για τον Γιώργο Αντωνόπουλο, εξήρε την εντιμότητα και το ήθος του εκπαιδευτικού και πολύτεκνου πατέρα που υπηρέτησε την πόλη για 12 συναπτά έτη ως αιρετός, και από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διετία 2005-2006.


«Το Δημοτικό μας Συμβούλιο κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διοίκησής μας αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του ανθρώπου και δημοτικού άνδρα Γιώργου Αντωνόπουλου, που ασχολήθηκε με ζητήματα ενοριακά, υπηρέτησε με ζήλο τις εκκλησιαστικές και εκπαιδευτικές υποθέσεις του Δήμου σε όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τα κοινά και έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης.


Εκ μέρους της οικογένειας και των επτά τέκνων της, μίλησε για τον σύζυγό της, η Γεωργία Χατζηαποστόλου Αντωνοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Συμβούλιο της πόλης για την τιμή στο πρόσωπο του συζύγου της.


Από μέρους των πατέρων της Εκκλησίας, παρόντες ήταν ο Αρχιερατικός εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού π. Χρήστος Κυριακόπουλος, οι Αιδεσιμολογιώτατοι πατέρες Χρήστος Μαρούδας και Σαράντης Σαράντος του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου, Νικόλαος του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου, και Αναστάσιος του Ι.Ν Αγίου Θωμά.


Παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Ειρήνη Χαλιώτη, Κατερίνα Ιωάννου, Στέφανος Τσιπουράκης, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελής, Παναγιώτης Σαγρής, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καστρινάκης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο