Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η συλλεκτική έκδοση «Μια φορά κι έναν καιρό στο Μαρούσι»

Print Friendly, PDF & EmailΠλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση για την παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης με ιστορίες και μνήμες των κατοίκων του Αμαρουσίου.
|download file .jpg 114Kb|


Για την έκδοση «Μια φορά κι έναν καιρό στο Μαρούσι» μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
|download file .jpg 83Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παραδίδει τιμητική πλακέτα στον Μαρουσιώτη προπονητή στίβου, Κώστα Μοστρού.
|download file .jpg 79Kb|


Ο παλαίμαχος άσσος των γηπέδων, Μίμης Δομάζος, «παρών» στην εκδήλωση, προσέφερε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ένα κύπελλο για την επανεκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα.
|download file .jpg 74Kb|


Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 στο Δημαρχείο, η παρουσίαση ειδικής έκδοσης για τη «ζωντανή» ιστορία της πόλης. Μέσα από φωτογραφίες, αφηγήσεις και ανέκδοτες ιστορίες, το βιβλίο με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό στο Μαρούσι» ξαναζωντανεύει το Μαρούσι μίας άλλης εποχής, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Η συγκεκριμένη εκδοτική πρωτοβουλία που φέρει την υπογραφή των εκδόσεων Welcome, αποτελεί ένα απάνθισμα από προσωπικές μαρτυρίες και ιστορίες από κατοίκους του Αμαρουσίου, όπως οι ίδιοι έζησαν και θυμούνται την πόλη τους. ʼλλοτε ως πρωταγωνιστές οι ίδιοι, ή αφηγητές γεγονότων και θρύλων αλλοτινών εποχών, καταθέτοντας με αμεσότητα και αυθεντικότητα τις μαρτυρίες τους, συμβάλλουν στο να διατηρηθούν μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο άσβεστες οι μνήμες του παρελθόντος.

Προλογίζοντας την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι πρόκειται για μία πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια για το παρελθόν της πόλης του Αμαρουσίου. «Είναι μια καταγραφή που, τοποθετώντας στο επίκεντρο τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες, φωτίζει άγνωστες πτυχές της ζωής στο Μαρούσι του παρελθόντος, και φέρνει στη μνήμη μας πρόσωπα και περιστατικά που σημάδεψαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Το βιβλίο αυτό θα ενισχύσει τη γνώση μας γύρω από την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης μας. Οι μύθοι, οι «θρύλοι», ακόμη και οι φήμες που συνοδεύουν πράξεις και γεγονότα που στο πέρασμα του χρόνου άφησαν το σημάδι τους στη πόλη μας, όλα με γλαφυρό τρόπο συμπεριλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο. Είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει παρακαταθήκη και χρήσιμο εργαλείο για τις νέες αλλά και τις παλαιότερες γενεές».

Σημαντική ήταν η συμβολή όλων όσοι με τις μαρτυρίες και το φωτογραφικό υλικό που παραχώρησαν συνεισέφεραν στο να πάρει το βιβλίο αυτό «σάρκα και οστά». Για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση αυτής της εκδοτικής προσπάθειας, όλοι οι συμβαλλόμενοι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμής ένεκεν έλαβαν μία αναμνηστική πλακέτα από την παρουσίαση του βιβλίου.

Το βιβλίο που ξαναζωντανεύει μέσα από τις σελίδες του το Μαρούσι μίας άλλης εποχής θα διατίθεται στα περίπτερα της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο