Παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη το προσχέδιο της κυκλοφοριακής μελέτης για την Πολεοδομική Ενότητα του Αγίου Θωμά

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 138KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου  Γ. Ζήκο και τον μελετητή, καθηγητή του Παν/μιου Πατρών κ. Ματσούκη, κατά την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης της Πολεοδομικής Ενότητας του Αγίου Θωμά.
|download file .jpg 151KB|


 
Την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ.Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ν.Πέππας και Επ. Κατσιγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ Καρλαύτης, Ρ.Χαλιώτη
Ευ.Κάββαλος, Δ Σμυρνής και Κ.Νταλούκας. Επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και  επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς και δεκάδες κάτοικοι.
|download file .jpg 149KB|


Το προσχέδιο της κυκλοφοριακής μελέτης για την Πολεοδομική Ενότητα του Αγίου Θωμά παρουσίασε ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, σε ειδική εκδήλωση, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011. 


Τη φιλοσοφία και τις τεχνικές προδιαγραφές του προσχεδίου παρουσίασε ο μελετητής, καθηγητής του Παν/μιου Πατρών κ. Ματσούκης, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Ζήκου, με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης, εκπροσώπων από τους συλλόγους και τις επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και δεκάδων κατοίκων.


Στην εκπόνηση του προσχεδίου ελήφθησαν υπόψη, μετά από πολύμηνη συζήτηση και διαβούλευση, οι επισημάνσεις και οι απόψεις των κατοίκων, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής,.
Κεντρικό άξονας του προσχεδίου είναι η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, προκειμένου η οδός να αποσυμφορηθεί από τις πολυάριθμες διελεύσεις των οχημάτων, περίπου 22.000 οχήματα διέρχονται ημερησίως.     


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η αναβάθμιση της λειτουργικότητας κάθε γειτονιάς, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου. Η κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή του Αγίου Θωμά είναι μία ακόμη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. 
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει έως σήμερα μέχρι τη σημερινή παρουσίαση της προμελέτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύσσουμε ως Δήμος με τους κατοίκους, επιτυγχάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την κάθε γειτονιά της πόλη μας και δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.»


Στις τοποθετήσεις τους οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα όσα προβλέπει το προσχέδιο, καταθέτοντας παράλληλα τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου.                       


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη Ευάγγελος Κάββαλος, Δημήτριος Σμυρνής και Κων/νος Νταλούκας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο