Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επετειακής 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Μαρούσι και η βράβευση των καλύτερων δημιουργιών

Print Friendly, PDF & EmailΚατά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτος, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επ. Γαρδέλη, και τους Αντιδημάρχους Ν. Πέππα, Ν. Αλεπού, Σπ. Σταθούλη, Αντ. Παρτσινέβελο, και το δημοτικό σύμβουλο Δ. Σμυρνή.O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Σταθούλης, Ν. Πέππας, και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Σμυρνής, μπροστά από το έργο που απέσπασε το 1ο βραβείο.Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης.

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, με τους Αντιδημάρχους Ν. Πέππα, Ν. Αλεπού, Σπ. Σταθούλη, Αντ. Παρτσινέβελο, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτο, και τον πρώην Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Κ. Γαλάνη, περιηγούμενοι στην έκθεση.


 


Με τη συμμετοχή πλήθους συμμετεχόντων κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φετινής επετειακής 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι και η βράβευση των καλύτερων έργων σε ένα σημαντικό πολιτισμικό γεγονός – θεσμό που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές για τη σημαντική προσφορά τους στην κεραμική τέχνη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.


Κατά τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Αναλυτικά, για τις δημιουργίες τους τιμήθηκαν:


Με το 1ο βραβείο ο Γιώργος Βαβάτσης για τη δημιουργία Floral Expansion,
με το 2ο βραβείο η Στέλλα Μπακατσή για το έργο «Μέσα από το φακό»,
με το 3ο βραβείο η Καρμέλα Ιατροπούλου, και ο Δημήτρης Κατσιγιάννης, για το έργο «Χωρίς τίτλο»


Τον 1ο έπαινο απέσπασε ο Ηλίας Χριστόπουλος για τη δημιουργία «Σπόνδυλοι», το δεύτερο η Κατερίνα Γιαννακά με το έργο «Φρουτιέρες» και τον τρίτο η Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου για τη δημιουργία «Γεωμετρία».


Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αντώνης Παρτσινέβελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καμπούκος, Δημήτρης Σμυρνής, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Λευτέρης Μαγιάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Μαίρη Καρανάσιου, Κατερίνα Αναστασιάδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος, ο πρώην πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Κώστας Γαλάνης, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, εκπρόσωποι συλλόγων από το χώρο της κεραμικής, εκπρόσωποι του Τύπου κ.α.


Τη βραδιά έντυσε μουσικά η κλασική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου με υπεύθυνο τον Σωκράτη Σταθουλόπουλο.


Στη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου 2012 θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες μικρότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις: θεματικές εκθέσεις (φωτογραφίας, ειδών εστίασης, σχολών κ.α.), σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάσεις και προβολές ντοκιμαντέρ.


Η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.


Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207 στο Μαρούσι λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2106144430 και ηλεκτρονικά στο unioncer@gmail.com.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο