Παρουσία πλήθους ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Αμαρουσίου και τον Ελληνικό Σύνδεσμο «Ο Παρθενών»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δ. Καμπούκος, χαιρετίζοντας εκ μέρους του Δημάρχου Γ. Πατούλη, την εκδήλωση, μαζί με τους ομιλητές Ε. Κολαΐτου και Ελ. Αργυρόπουλο.Πλήθος ακροατηρίου παρακολούθησε την εκδήλωση.


Με τη συμμετοχή πλήθους ακροατών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στον Έλληνα φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα με τίτλο: «Ο Πυθαγόρας και η νοημοσύνη της ελληνικής γλώσσας μέσα από την αριθμοσοφία» που πραγματοποίησε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο «Ο Παρθενών». Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δημήτρης Καμπούκος


Χαιρετίζοντας το ακροατήριο ο κ. Καμπούκος, αναφέρθηκε στη σταθερή στόχευση από μέρους της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Γ. Πατούλη, για την προώθηση του πολιτισμού στην πόλη, στόχευση που σταθερά υπηρετεί το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και συμβάλλει στην επιμόρφωση, στη γνώση και την πολιτιστική καλλιέργεια των πολιτών.


Για τη μορφή του μεγάλου φιλοσόφου και επιστήμονα της Αρχαιότητας μέσα από το μύθο και την πραγματικότητα, μίλησε η Πρόεδρος του Συνδέσμου και δικηγόρος – συγγραφέας Ευσταθία – Εύα Κολαΐτου.


Αντίστοιχα, ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος, μαθηματικός – συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη νοημοσύνη της ελληνικής γλώσσας μέσα από την αριθμοσοφία.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και πλήθος πολιτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο