Παρουσία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, η παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «Ενεργειακές Γειτονιές 2», μία πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό παρουσία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, που θα αποτελέσουν εφεξής την «Πράσινη Συμμαχία» των «Ενεργειακών Γειτονιών 2».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτης με μαθητές του 2ου Γυμνασίου, 4ου Γυμνασίου, 5ου Γυμνασίου,Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων και 2ου Λυκείου από την πόλη του Αμαρουσίου και του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης.


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ενεργειακές Γειτονιές 2»,με τη συμμετοχή των μαθητών από τα σχολεία του Αμαρουσίου 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο,Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, 2ο Λύκειο και τη συμμετοχή των μαθητών από το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Το Ευρωπαϊκό έργο ‘Energy Neighborhoods2 – EN2’  υλοποιείται από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» και έχει ως κύριο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, βάσει αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες.Στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Διαγωνισμού Εξοικονόμησης Ενέργειας (περίοδος 2012 – 2013), το ΚΑΠΕ υποστηρίζεται ενεργά από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήρε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση της νέας γενιάς σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου. «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου –υπογράμμισε- που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, ανάμεσα σε εθελοντές μαθητές και φίλους του περιβάλλοντος, πρόθυμους να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τη μεταμόρφωση των γειτονιών μας σε πιο ανθρώπινες και περιβαλλοντικά φιλικές. ʼλλωστε μη ξεχνάμε ότι εσείς οι ίδιοι αποτελείτε και τους πιο πειστικούς μοχλούς πίεσης προς περισσότερο «πράσινες» κατευθύνσεις.»


Αναφερόμενος στην ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου σημείωσε ότι «για το Δήμο Αμαρουσίου η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι σημαντική προτεραιότητα και το αποδεικνύει καθημερινά, πρωταγωνιστώντας στην υλοποίηση σειράς «πράσινων» έργων και δράσεων που απλώνονται σε κάθε γειτονιά.»
Καταλήγοντας ο κος Πατούλης ευχαρίστησε τους αρωγούς αυτής της προσπάθειας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, το οποίο με την πολυετή εμπειρία του σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας θα συμβάλλει στη ουσιαστική και αποτελεσματική διεκπεραίωση του έργου, αλλά και το «Μουσείο Πειραμάτων» που θα «πειραματιστεί» μαζί με όλους τους μαθητές, μέσω της βιωματικής διαδραστικής εκπαιδευτικής δράσης που έχει ετοιμάσει.
Παράλληλα ευχαρίστησε τους ενεργούς μαθητές, γονείς και καθηγητές που θα αποτελέσουν εφεξής την «Πράσινη Συμμαχία» των «Ενεργειακών Γειτονιών 2», ευχόμενος σε όλους να αναδειχθούν «πρωταθλητές» εξοικονόμησης ενέργειας.


Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ Δρ. Χαράλαμπος Μαλαματένιος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου κος Δημήτρης Καρλαύτης.


Την παρουσίαση του έργου «Ενεργειακές Γειτονιές 2» πραγματοποίησε η κα Γεωργία Βεζυργιάννη Φυσικός, MSc. Φυσικός Περιβάλλοντος, συνεργάτης του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ. Επίσης με θέμα: «Προκλήσεις για το CO2 μίλησε η κα Ευτυχία Μαύρου, Περιβαλλοντολόγος, ΜΔΕ, συνεργάτης του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ, ενώ «Στο διαδραστικό πείραμα με τους μαθητές»αναφέρθηκε ο κος Πέτρος Παναγιωτόπουλος Βιολόγος, εκπρόσωπος του Μουσείου Πειραμάτων. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Στέλιος Μάρκου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς


 
   

Μετάβαση στο περιεχόμενο