Παραδόθηκε στους κατοίκους της γειτονιάς ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ ένας νέος χώρος πρασίνου και αναψυχής

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δέχεται τις ευχαριστίες από τους κατοίκους της γειτονιάς ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ για το νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής, τον οποίο είχε ανάγκη η περιοχή τους.
|download file .jpg 130Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εγκαινιάζει με τους μικρούς φίλους της γειτονιάς ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ τη νέα παιδική χαρά στην πλατεία Κοτζιά.
|download file .jpg 146Kb|


Ένας νέος χώρος πρασίνου και αναψυχής, η πλατεία Κοτζιά παραδόθηκε στους κατοίκους της γειτονιάς ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής και ανάπλασή της. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και παιδική χαρά, όπου οι  μικροί φίλοι της γειτονιάς θα μπορούν να χαρούν το παιχνίδι στον ελεύθερο χρόνο τους.       
Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση στη γειτονιά, που επιβεβαιώνει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερα έργα αναβάθμισης της αισθητικής που αλλάζουν την εικόνα της πόλης. Στόχος να ξαναγίνει το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη, με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της.


Τα εγκαίνια του νέου κοινόχρηστου χώρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων Γ. Ζήκου, Επ. Γαρδέλη,Ιω. Πουλόπουλου, Δ. Καρλαύτη, Ελ. Λέκκα, του Προέδρου του Συλλόγου Β. Καραγκούνη και κατοίκων της περιοχής.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση ανάμεσα σε δεκάδες που έχουν γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια για να ξαναγίνουν ανθρώπινες οι γειτονιές της πόλης. Το έργο αυτό πρόσθεσε είναι το ελάχιστο μπροστά σε αυτό που έχουμε οραματισθεί για το Μαρούσι και τις γειτονιές. «Θέλουμε κάθε γειτονιά να έχει το δικό της Βρεφονηπιακό Σταθμό, το δικό της ΚΑΠΗ, το δικό της χώρο αναψυχής και συγχρόνως γρήγορη προσβασιμότητα στο κέντρο».                 


Μεταξύ των έργων που έχουν ολοκληρωθεί στη περιοχή ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ είναι:
– Έργα οδοποιίας επί των οδών Κρυστάλλη, Δροσίνη, Σολωμού, Ελικώνος, Παμισού Τυμφριστού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα οδοποιίας στην περιοχή, καθώς ήταν  απαραίτητο να ολοκληρωθούν πρώτα οι μελέτες για τις υψομετρικές διαφορές που υπήρχαν σε αρκετούς δρόμους.
– Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους ένας νέος πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός
– Πραγματοποιήθηκαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
–  Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και έγιναν οι αντίστοιχες συνδέσεις των νοικοκυριών.
– Ενισχύθηκε ο φωτισμός και αντικαταστάθηκαν οι παλαιού τύπου ηλεκτρικές λαμπτήρες με νέους χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά υψηλής απόδοσης οι λαμπτήρες   
–  Διεξάγεται κυκλοφοριακή μελέτη και προωθούνται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.                        
       
 Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η σημερινή Διοίκηση έχει αποδείξει ότι έχει σχέδιο, έχει αποτελεσματικότητα, υπάρχει διαφάνεια και διαθέτει εμπειρία. Την αποτελεσματικότητα την έχουμε αποδείξει σημείωσε ο κ. Πατούλης «γιατί είμαστε η Διοίκηση που έχει απορροφήσει 30 εκ. ευρώ μέσα από προγράμματα εγχώρια και ευρωπαϊκά με διαδικασίες διαφανέστατες, όταν την περιόδο 2000 – 2006 στο Ολυμπιακό Μαρούσι απορροφήθηκαν μόλις 5,5 εκ. ευρώ. Υπάρχει εμπειρία  γιατί ποια άλλη διοίκηση είχε να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα που η δική μας Διοίκηση κλήθηκε να διαχειρισθεί, όπως το εργασιακό,τη βαριά κληρονομιά από τα χρέη του παρελθόντος την παγκόσμια και εθνική οικονομική κρίση, την εγκατάλειψη των γειτονιών».


Σε μία δύσκολη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος θεσμός του Καλλικράτη, με περιορισμένη τη χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, το Μαρούσι δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα μήνα σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.
«Η δική μας διοίκηση έχει αρχή, μέση και συνέχεια και περιμένουμε τη δική σας ετυμηγορία. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι, έμπειροι, αποτελεσματικοί να συνεχίσουμε το έργο μας. Και σας υπόσχομαι ότι το έργο αυτό θα είναι μεγάλο, θα είναι αυτό που αξίζει σε σας και τα παιδιά μας.»    

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο