Παραδόθηκε αναβαθμισμένη η οδός Γράμμου. Ένα ακόμη έργο που ομορφαίνει τη γειτονιά.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 135KB|


|donwload file .jpg 134KB|


 


Ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει και ομορφαίνει τη γειτονιά, παραδόθηκε χθες στους πολίτες. Πρόκειται για την οδό Γράμμου που μετά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, των κρασπέδων και αφού τοποθετήθηκαν κάγκελα σε όλο το μήκος του δρόμου και έγινε η φύτευση  εκατοντάδων φυτών είναι στη διάθεση των πολιτών.              

Στην τελετή παράδοσης της αναβαθμισμένης οδού Γράμμου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία κατοίκων της γειτονιάς, καθώς και των Αντιδημάρχων Σ. Σταθούλη, Ρ. Χαλιώτη, Δ. Καρλαύτη και των Δημοτικών Συμβούλων Θ. Βελή, Ε. Λέκκα, Δ. Καμπούκου και Γλ. Μοστρού.

Τα έργα στην οδό Γράμμου, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα  ανάπλασης της πόλης όπως ανακατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών, ηλεκτροφωτισμού κ.α που στοχεύουν να κάνουν πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο φιλική την κάθε γειτονιά.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η ανάπλαση και ανακατασκευή της οδού Γράμμου έγινε με ιδιαίτερο σεβασμό στο πράσινο, ενώ σύντομα ο δρόμος θα φωτισθεί έντονα, στο πλαίσιο ανάπτυξης του προγράμματος ηλεκτροφωτισμού των πεζοδρόμων της πόλης, ώστε να είναι λειτουργικοί από τους κατοίκους και μετά τη δύση του ηλίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πατούλης στον τρόπο εκτέλεσης των έργων και τις πηγές χρηματοδότησης. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη στην πόλη, έργα που υλοποιούνται από τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου και όχι μέσα από εργολαβίες, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος και της αξιοποίησης των εργαζομένων του Δήμου μας» τους οποίους όπως ανέφερε «τιμούμε και ευχαριστούμε για την προσπάθεια τους.» Όσον αφορά τους πόρους για την υλοποίηση των έργων αυτοί προέρχονται από κρατικές επιδοτήσεις και κρατικά προγράμματα και όχι από τα δημοτικά τέλη.» Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής  που έχει υλοποιηθεί, αλλά και σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε γειτονιά.        

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος των εξωτερικών συνεργείων κ. Δημήτρης Καρλαύτης τόνισε ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου γίνονται παρεμβάσεις από τους εργαζόμενους στα εξωτερικά συνεργεία και την υπηρεσία πρασίνου.
Θέλω υπογράμμισε ο κ. Καρλαύτης «να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για την τεράστια προσφορά τους και για το μεγάλο ζήλο με τον οποίο εργάζονται, ώστε εμείς να απολαμβάνουμε τα θετικά και όμορφα αποτελέσματα της προσπάθειας τους.» Πιστεύω πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα η πόλη μας θα αλλάξει όψη, θα γίνει μια πόλη πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική.»

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης περπάτησε την οδό Γράμμου πλαισιωμένος από τους κατοίκους της γειτονιάς με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να δεχθεί τις θερμές ευχαριστίες τους για την προσπάθεια προσφοράς καλύτερης ποιότητας ζωής.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο