Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόριζο

Print Friendly, PDF & Email


Τη δημιουργία Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόριζο ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Κωνσταντίνος Δήμτσας, κατά την επίσκεψή τους στο Δήμο Μεγίστης, που πραγματοποιήθηκε με κλιμάκιο εκπροσώπησης από τους δύο φορείς. Από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, το πανέμορφο ακριτικό Καστελλόριζο η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλαν ισχυρό μήνυμα εθνικής αλληλεγγύης, ολοκληρώνοντας τον πρώτο διάπλουν των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Με στόχο την ξεχασμένη Ελλάδα και στόχευση τη στήριξή της περισσότερο από ποτέ, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ΙΣΑ υιοθέτησαν τους κατοίκους του Καστελλόριζου, πρόσφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τις σοβαρές ανάγκες και ελλείψεις σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό.


Ο Γεν Διευθυντής, κος Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Σήμερα από το ακριτικό Καστελλόριζο στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης με συνέχεια και συνέπεια. Είμαστε εδώ, κοντά σας ,γιατί όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.. Και μεταφέροντας τις ευλογίες του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου, θέλω να πω ότι η σημερινή αποστολή σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό δεν έχει μόνο συμβολική αξία, αλλά και πρακτική. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, θέλουμε να σας στηρίξουμε σε ό,τι εσείς χρειάζεστε»


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Αφουγκραζόμενοι τις καρδιές των κατοίκων της Μεγίστης, διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι που κρατούν της θερμοπύλες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, είναι μόνοι. Και αυτό ήρθαμε σήμερα να ανατρέψουμε. Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τους πατριώτες αυτούς που θυσιάζουν τη ζωή τους και την ψυχή τους στο ακριτικό Καστελλόριζο. Υποσχόμαστε να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι ο κύριος αρωγός της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με εξειδικευμένου γιατρούς, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού. Είναι αδιανόητο να φοβούνται ότι θα πεθάνουν συνάνθρωποί μας, σήμερα, όταν μπορούν να σωθούν, επειδή δεν υπάρχει γιατρός. Θα στηρίξουμε το Πολυδύναμο Ιατρείο με όλες μας τις δυνάμεις, και κυρίως με έμψυχο εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό.»


Ο Δήμαρχος Μεγίστης, κος Πανηγύρης Παναγιώτης τόνισε συγκινημένος την αναγκαιότητα της προσφοράς, δηλώνοντας: «Νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση που η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι σήμερα μαζί μας για να βοηθήσουν την ξεχασμένη αυτή Ελλάδα, από όλους, σε όλα τα επίπεδα. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας σκεφθήκατε, που είστε σήμερα κοντά μας και μας στηρίζετε γιατί είμαστε Έλληνες ξεχασμένοι από την Ελλάδα. Ζούμε όμως με το άγχος, τι θα απογίνουμε αν αρρωστήσουμε, γιατί κανέναν από τους 70.000 γιατρούς της Ελλάδας, δεν διαθέτει η Ελληνική Πολιτεία για μας. Είμαστε αποκλεισμένοι, στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό και χωρίς βοήθεια.»


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγίστης, Σύμης, Χάλκης και Τήλου, κ Χρυσόστομος, συνεχάρη τους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας. Την έχουμε ανάγκη»

Μετάβαση στο περιεχόμενο