Παράρτημα Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Συνεχίζουμε το έργο της ιατρικής διακονίας με συνέπεια, συνέχεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με το Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Πανά, και την Αντιδήμαρχο κ. Κάραγιαν.Εγκαίνια του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
 


To Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εγκαινίασαν σήμερα ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, στη Βουλιαγμένη επί της οδού Αφροδίτης 2. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ωσαννά Κάραγιαν, στελέχη του Δήμου και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας.


Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση στο Ιατρείο και γνωριμία με τους χώρους παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Παράλληλα, εγκαινιάστηκε και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στο οποίο εστάλησαν φάρμακα κι υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τις πρώτες ανάγκες της φαρμακευτικής αγωγής των ανασφάλιστων ασθενών.


Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Πανάς, δήλωσε ότι με την ίδρυση του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη Βουλιαγμένη ξεκινάει μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος στην Υγεία – ισότιμα για κάθε πολίτη. Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, ανέφερε ότι προτεραιότητα του παραρτήματος είναι να διασφαλιστεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη οικονομικά αδύναμων και ανασφάλιστων πολιτών.


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, επεσήμανε: «η συμμαχία μας με τους Δήμους απλώνεται και περιλαμβάνει ακόμη περισσότερους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας. Είμαστε δίπλα σε όσους έχουν την ανάγκη μας και, μέσα από ένα δίκτυο 255 εθελοντών γιατρών 23 ειδικοτήτων, παρέχουμε υπηρεσίες φροντίδας Υγείας και περίθαλψης με συνέπεια, συνέχεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Σκοπός μας είναι να δώσουμε το «παρών» εκεί όπου υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και σε γιατρούς καλύπτοντας τις στοιχειώδεις υγειονομικές ανάγκες των πληγέντων από την οικονομική κρίση συνανθρώπων μας που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση».


Ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Δήμτσας, από τον ακριτικό Έβρο όπου περιοδεύει, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας: «ένας επιπλέον σταθμός με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, εγκαινιάζεται σήμερα με γνώμονα τη φροντίδα Υγείας των συνανθρώπων μας στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Μια ακόμη συνεργασία αγάπης με αποστολή την υπεράσπιση της Υγείας των πολιτών. Βρισκόμαστε κοντά τους για να συμπληρώσουμε αυτό που λείπει: το φάρμακο, το γιατρό, την ιατρική φροντίδα και καθοδήγηση».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο